Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Evenimentul ”Patria recunoscătoare”, marcat la Teiuș. Jerbă de flori la placa omagială pentru Marea Adunare Națională

Publicat

Cei 101 de ani care au trecut de la evenimentul prin care se anunța, în 20 noiembrie 1918, convocarea Marii Adunări Naționale la Alba Iulia, a fost marcat și la Teiuș. Au fost depuse jerbe de flori, iar clopotele bisericilor au răsunat de 101 ori.

”Evenimentul <Patria Recunoscătoare>, organizat de către CJ Alba, dedicat celor prezenți la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918 din Alba Iulia, fost marcat si la Teiuș prin depunerea unei jerbe și <glasul> clopotelor din biserici, care au răsunat de 101 ori”, scriu reprezentanții primăriei din Teiuș, pe Facebook.

La 20 noiembrie 1918, Consiliul Național Român Central anunța convocarea Marii Adunări Naționale la Alba Iulia. Miercuri, la 101 ani de la acel moment, pentru cinstirea celor ce au înfăptuit Unirea, la ora 16:00, în toate bisericile din județ au bătut clopotele de 101 de ori.

Anul trecut, în cadrul proiectului „Patria recunoscătoare”, pentru omagierea celor care au înfăptuit Unirea, Consiliul Județean Alba a realizat pentru fiecare primărie din județul Alba, plăci omagiale cu numele reprezentanților cercurilor electorale, delegaților, reprezentanților bisericilor, ai societății civile, sistemului de învățământ sau reuniunilor de meseriași din localitatea respectivă, care au fost desemnați să participe la 1 Decembrie 1918 la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

foto: Facebook – Datini teiușene

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax