Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Exerciţiu de alarmare în caz de posibil incident produs de scurgeri de gaze, la Alba Iulia

Publicat

elevi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Unirea“ al judeţului Alba şi E.ON România au organizat vineri, 14 decembrie, la ora 11.00 la Şcoala Gimnazială, nr. 7 “Mihai Eminescu” din Alba Iulia, un exerciţiu de alarmare. Scenariul acestuia este construit în contextul evitării urmărilor unui posibil incident produs din cauza unor scurgeri de gaze depistate la instalaţiile de gaz.

Exerciţiul de alarmare a fost precedat de o lecţie privind utilizarea corectă a diverselor surse de energie. Acesta, alături de „Lecţiile despre energie” fac parte din Campania R.I.S.C, “Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale “. Este o campanie naţională de informare şi conştientizare cu scopul de a reduce incidentele de natura incendiilor, exploziilor (etc.), care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

Copiii s-au angajat să transmită mai departe prietenilor, părinţilor şi bunicilor aceste informaţii pe care le-au învăţat de la specialişti, dovedind în acest fel că responsabilitatea nu ţine de vârstă şi că poţi să îi înveţi pe cei din jur că energia, indiferent de formă, devine extrem de periculoasă dacă nu o foloseşti corect.

Exerciţiul de alarmare s-a desfăşurat Școala la Gimnazială, nr. 7 “Mihai Eminescu” din Alba Iulia, pe strada Energiei nr.18.

În cadrul acestuia, elevii au fost evacuaţi din sălile de curs, iar specialiştii ISU şi E.On Gaz au luat primele măsuri de siguranţă, menite să-i pună la adăpost de orice eveniment nedorit. Cadrele didactice au organizat rapid ieşirea din clase a copiilor, fără a fi blocat accesul şi intervenţiile pompierilor şi ale echipelor E.On.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax