Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Exerciţiu de intervenţie „live” la ACCIDENT pe DN1, zona Sebeş. Forţele ISU, SMURD, Ambulanţa, poliţiştii şi jandarmii şi-au testat capacitatea de acţiune

Publicat

pompier

exercitiu ISU accident 5 Tensiune, sirene şi circulaţie blocată. La Sebeş, pe DN1, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate trei maşini şi au fost rănite 10 persoane. Este intervenţie „plan roşu de acţiune”, iar forţele ISU, SMURD, Ambulanţa, poliţiştii şi jandarmii s-au mobilizat pentru asigurarea zonei, acordarea primului ajutor şi deblocarea traficului rutier.

A fost scenariul unui exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii-limită, organizat joi de ISU Alba.

De la preluarea apelului prin 112 până la cel mai mic detaliu de intervenţie, cooperare şi soluţionare a situaţiei de urgenţă, cei implicaţi în exerciţiu şi-au testat capacitatea de reacţie şi acţiune. Totul pentru a se asigura că, în cazul nefericit în care un astfel de accident s-ar produce, vor putea interveni eficient pentru sprijinul persoanelor rănite şi al participanţilor la traficul rutier.

exercitiu ISU accident 7 În scenariul exerciţiului, în accident au fost implicate trei autoturisme, iar unul dintre acestea s-a răsturnat pe cupeu. Echipaje de la SMURD, Ambulanţă şi pompieri au intervenit de urgenţă pentru scoaterea victimelor din fiarele contorsionate şi acordarea primului ajutor. La faţa locului au fost şi autospeciale pentru stingerea incendiilor, în caz de nevoie, dar şi echipaje de poliţie şi de la jandarmi, pentru asigurarea zonei.

De data aceasta, simularea a fost organizată într-o parcare la ieşire din Sebeş spre Sibiu, pe DN1, pentru a nu întrerupe traficul rutier din zonă.

La acţiunea încadrată în planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe anul 2015, au participat  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, UPU-SMURD Alba, Serviciul de Ambulanță Județean Alba, Inspectoratul de Poliție al Județului Alba – trei echipaje şi Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba – un echipaj, pentru asigurare pază şi ordine.

sursa foto aerian: facebook Eduard Schneider, Bogdan Schiopu

sursa foto: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax