Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: EXERCIȚIU de testare a Planului de Urgență Externă, la Kronospan Sebeș. 12 victime, extrase din zonele de risc

Publicat

isukrn 2

În decursul nopții de miercuri spre joi, între orele 22:00 – 02:00, a avut loc un exercițiu de testare a Planului de Urgență Externă la nivelul SC Kronospan Trading SA. Complexitatea scenariului generat de scurgeri de substanțe periculoase, explozie urmată de incendiu, căutare-salvare a victimelor surprinse sub stive de lemne au presupus activarea imediată a Centrului Judetean de Conducere și Coordonare a Intervenției, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Alba.

Acțiunile de salvare au vizat extragerea a 12 victime din zonele de risc, decontaminarea acestora și acordarea îngrijirilor de urgență la fața locului. Un Post Medical Avansat și un cort de decontaminare personal au fost amplasate în incinta operatorului, în afara zonei de risc.

isukrn

Cooperarea dintre echipajele: ISU Alba, ISU Sibiu, ISU Hunedoara, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Kronospan, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, SAJ Alba, IPJ Alba, IJJ Alba, Garda Națională de Mediu, Agenția de Protecție a Mediului și Serviciul de Gospodărire a Apelor a reprezentat unul din obiectivele principale ale exercițiului.

Zilnic, salvatorii ISU Alba lucrează și se pregătesc împreună cu celelalte instituții cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență pentru o mai bună siguranță a cetățeanului. Doar prin exerciții periodice putem exersa modalități si procedee de interventie complexe în situații de urgență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax