Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Exerciţiu demonstrativ de Ziua Jandarmeriei Române în poligonul din Miceşti. Intervenţie cu elicopter, forţe de ordine şi echipaje canine

Publicat

Sărbătorită în fiecare an pe data de 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei a fost un nou prilej pentru forţele de ordine din judeţul Alba să-şi dovedească abilităţile în cadrul unei demonstraţii spectaculoase, în poligonul din Miceşti, lângă Alba Iulia.

Exerciţii cu simularea unor misiuni, intervenţii cu echipaje canine, dar şi alte demonstraţii cu un elicopter au fost prezentate miercuri de jandarmii din Alba.

Ziua Jandarmeriei Române se sărbătoreşte  în data de 3 aprilie şi reprezintă momentul în care  domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat ,,Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor în jandarmi”, act normativ ce consfinţea apariţia în spaţiul militar românesc a jandarmeriei, armă organizată şi pregătită să intervină atunci când rânduielile stabilite prin Lege erau tulburate.

Cu acestă ocazie la Alba Iulia au fost organizate competiţii pe diferite ramuri de sport (fotbal, tenis de masă, tenis de câmp, table, şah), la care au participat toate structurile inspectoratului.

De asemenea, nu au fost uitate nici fostele cadre ale unităţii, care s-au întâlnit cu generaţia mai tânără, vineri 28 martie, în cadrul unei activităţi prin care li s-au recunoscut meritele şi au fost apreciaţi pentru munca desfăşurată.

Miercuri,  în poligonul de tragere de la Miceşti s-a desfăşurat un concurs de tir, în cadrul căruia au încercat să-şi demonstreze abilităţile de trăgători atât jandarmi, cât şi invitaţi din partea altor instituţii din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională. După centralizarea şi omologarea rezultatelor, situaţia se prezintă astfel :

Secţiunea jandarmi- concurs individual

Locul I: Sublocotenent Dăcălescu Florin

Locul II: Locotenent colonel Nistor Claudius

Locul III: Locotenent colonel Muntean Ioan

Secţiunea jandarmi- concurs pe echipă

Locul I: Secţia Jandarmi Sebeş

Locul II: Comandamentul I.J.J. Alba

Locul III: Detaşamentul 4 Jandarmi Câmpeni

Secţiunea invitaţi- concurs individual

Locul I: Comisar Popa Adrian de la Penitenciarul Aiud

Locul II: Agent şef Runcan Mihai de la I.P.J. Alba

Locul II: Locotenent colonel Nistor Claudius de la I.J.J. Alba

Secţiunea invitaţi- concurs pe echipă

Locul I: I.J.J. Alba

Locul II: Penitenciarul Aiud

Locul III: Direcţia Judeţeană de Informaţii Alba

Concursul de tir a fost urmat de un exerciţiu demonstrativ, în care a fost simulată o luare de ostatici urmată de intervenţia efectivelor din cadrul jandarmilor pentru eliberarea acestora. Exerciţiul demonstrativ s-a încheiat cu simularea unei salvări de persoane, executată în comun cu Serviciul Salvamont Alba şi Unitatea Specială de Aviaţie Cluj Napoca.

Activităţile omagiale au continuat în data de 3 aprilie, cu o adunare festivă la sediul Jandarmeriei Alba. Activitatea a debutat cu intonarea imnului de stat, urmată de prezentarea mesajului Inspectorului General al Jandarmeriei Române, general maior dr. Olaru Mircea. Cu această ocazie, au fost premiaţi câştigătorii competiţiilor sportive.

Totodată, pentru merite deosebite şi pentru rezultate de excepţie obţinute pe timpul executării misiunilor, 5 subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înainte de termen.

Activităţile vor continua şi în perioada următoare, prin 4 acţiuni informativ preventive care se vor adresa elevilor, în baza unui parteneriat încheiat de Jandarmeria Alba cu Instituţia Prefectului Alba, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba.

Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Afacerilor Interne, care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprieăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.
Jandarmeria Română, prin atribuţii, organizare, pregătire şi dispunere teritorială, contribuie la garantarea suveranităţii, independenţei, autorităţii, unităţii şi securităţii statului, democraţiei constituţionale pe întregul teritoriu naţional atât în timp de pace, cât şi în situaţii de criză.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba este organizat pe principii militare şi subordonat nemijlocit Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, fiind destinat planificării, organizării, conducerii şi executării misiunilor specifice şi îndeplinirea atribuţiilor ce revin jandarmeriei în zona de responsabilitate corespunzatoare judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax