Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Exercițiu ISU Alba în Stația CFR Teiuș. În scenariu, incendiu la vagoane-cisternă și trei persoane rănite

Publicat

pompier

Joi, 2 august, în orașul Teiuș – Stația CFR Teiuș a avut loc, un exerciţiu cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Teiuș și a Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de accidente, avarii, explozii și incendii în activități de transport și depozitare produse periculoase”.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea scopurilor propuse s-au prevăzut următoarele situaţii operative:

  • gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident pe timpul transportului feroviar în care sunt implicate substanțe periculoase, produs la un vagon aflat în tranzit prin Stația CFR Teiuș. Personalul din Stația CFR Teiuș a semnalat scurgeri de lichide combustibile la două vagoane – cisternă, existând posibilitatea producerii unui incendiu. Se încep manevrele de scoatere din garnitură ale celor două vagoane – cisternă și gararea lor pe linia de rezervă 15A. Pe timpul manevrelor de garare, defecțiunile constatate se accentuează și sunt inițiate operațiunile destinate opririi scurgerilor de benzină dar, pe fondul nerespectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor, se produce aprinderea scurgerilor de benzină, iar în apropiere se află cinci vagoane de călători, în interiorul cărora lucrează o echipă pentru revizii și întreținere.

  • ajungând la locul intervenției, se constată că, incendiul se manifestă cu violență la cele două vagoane-cisternă, iar răbufnirea afectează două vagoane de călători, rănind trei persoane de la echipa de revizii și întreținere. Pe timpul desfășurării acțiunilor de acordare prim ajutor calificat/asistență medicală de urgență și evacuare a celor 3 victime (1 cod ROȘU, 1 cod GALBEN, 1 cod VERDE), echipajele de intervenție acționează pentru stingerea incendiului.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență au acționat forțe și mijloace de la:

  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba – 5 ofițeri, 34 subofițeri, cu 11 autospeciale de intervenție și 2 ambulanțe SMURD;

  • Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teiuș – 19 persoane cu 1 autospecială de stins incendii și 5 autoturisme;

  • Inspectoratul de Poliție Județean Alba – 4 agenți de poliție cu 2 autoturisme;

  • Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba – 4 jandarmi cu 1 autoturism;

  • Crucea Roșie – Filiala Alba – 1 echipaj.

Exerciţiul şi-a atins scopurile de verificare a concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, precum şi de realizare a unei informări complexe a populaţiei, privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

La exerciţiu au participat Cornel Murg – directorul cancelariei prefectului Instituţia Prefectului judeţul Alba şi reprezentanţi ai instituţiilor implicaţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de acest tip de risc.

Aceştia au apreciat modul în care s-a organizat şi desfăşurat exerciţiul și de colaborarea bună între toate forţele participante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax