Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Exercițiu tactic de intervenție în situații de urgență la Teiuș: Stingerea unui incendiu din curtea unei societăți comerciale

Publicat

pompier

Joi, 28 martie 2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, în cooperare cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Teiuş, Poliţia oraşului Teiuş şi SC „Unicom Holding” SRL – Punct de lucru Teiuş au desfăşurat, la depozitul de carburanţi, un exerciţiu tactic de intervenţie pentru monitorizarea şi gestionarea unor situaţii de urgenţă.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea scopurilor propuse s-a prevăzut un incendiu de vegetaţie uscată care s-a propagat la un rezervor de carburanţi aflat în curtea unei societăţi comerciale, existând pericolul de extindere la celelalte rezervoare de motorină, dar şi riscul producerii unei explozii.

Pentru limitarea şi stingerea incendiului au intervenit Detaşamentele de pompieri Alba Iulia şi Aiud cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, Garda de Intervenţie Blaj cu o autospecială de stins incendii, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Teiuş cu o autospecială şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă de la societatea comercială.

Exerciţiul şi-a atins scopurile de verificare a concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, precum şi de realizare a unei informări complexe a populaţiei, privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

La exerciţiu au participat prefectul Gheorghe Feneșer, primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, directorul general adjunct al societăţii comerciale, Constantin Vlădulescu şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de acest tip de risc.

Aceştia au apreciat modul în care s-a organizat şi desfăşurat exerciţiul, colaborarea bună între toate forţele participante şi profesionalismul pompierilor militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax