Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Exerciţiul multinaţional IEL MILU 2012 de la Alba Iulia s-a încheiat vineri, cu o ceremonie militară

Publicat

Exerciţiul multinaţional “IEL MILU 2012”, care s-a desfăşurat în Batalionul 136 Geniu „Aulum”din Alba Iulia de la începutul acestei săptămâni s-a încheiat vineri, cu o ceremonie militară, pe platoul din faţa Porţii a III-a a Cetăţii. La evenimentul găzduit anul acesta de oraşul nostru au participat peste 70 de militari din Bulgaria, Croaţia, Georgia şi România.

La exerciţiul multinaţional au participat reprezentanţii ai delegaţiilor militare din Marea Britanie, locotenent – colonelul (r) Simon Tenison, Georgia – maior Giorgi Maisuradze, Croaţia – maior Vladimir Pozgajcic, Bulgaria capitan Valentin Vandev şi România, colonel dr. Mircea Vladu, comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”. Din partea Statului Major General Armata Română a fost prezent colonel Viorel Roş, iar delegat al Statului Major al Forţelor Terestre a fost colonel Ioan Mocan.

Pe timpul desfăşurării exerciţiului au fost demonstrate capabilităţile unei subunităţi de drumuri, a Batalionului 136 Geniu „Apulum” pentru amenajarea unei sector de drum într-un potenţial teatru de operaţiuni.

Aflat la a cincea ediţie, exerciţiul a reprezentat materializarea unei iniţiative regional a patru state – Bulgaria, Croaţia, Georgia şi România -, pentru formarea unei structuri multinaţionale de integrare logistică cu sprijin de geniu, în scopul amenajării şi întreţinerii căilor de comunicaţii în teatrele de operaţii, cu asigurarea măsurilor de protecţie a forţelor.

De la înfiinţare şi până în prezent, exerciţiul „IEL – MILU” a fost organizat de trei ori în România la București în perioada 2008-2010, iar anul trecut în Croația, la Pozega.

Exerciţiul multinaţional „IEL MILU 2012” a fost precedat de o pregătire academică desfăşurată în cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” Sibiu şi condusă de instructorii Centrului de Excelenţă de Geniu a NATO din Ingolstadt/Germania.

Conducătorul exerciţiului din partea României, colonel Dumitru Gheorghe Soare, locţiitor al comandatului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, a declarat că „exerciţiul a fost bazat pe un scenariu fictiv, în care IEL-MILU (Unitate Multinaţională Logistică Intergată cu specific de Geniu pentru Infrastructura Logistică 2012) asigură sprijin general de geniu în cadrul unei operaţii NATO non-articol 5. Acesta a urmărit perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru planificarea şi conducerea acţiunilor umanitare şi de reconstrucţie într-o arie afectată de calamităţi naturale. Obiectivele propuse au decurs din misiunile stabilite prin memorandum şi au contribuit la: antrenarea comandamentului MILU în planificarea şi executarea misiunilor specifice, dezvoltarea abilităţilor comandanţilor de plutoane/grupe pentru rezolvarea incidentelor în acord cu procedurile standard, perfecţionarea procedurilor de comandă şi control, întărirea relaţiilor de colaborare între membrii MILU, demonstrarea capabilităţilor unei subunităţi de drumuri din Batalionul 136 Geniu Apulum pentru amenajarea unui sector de drum într-un teatru de operaţii cu asigurarea măsurillor de protecţie a forţei.”

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax