Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Experiment cultural inedit, la Ocna Mureș: Elevii de la Liceul Tehnologic au participat la proiectul „Art-Cultura ’13”

Publicat

elevi

Liceul Tehnologic Ocna Mureș, în parteneriat cu Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud și Fundatia „Inter Art” Aiud i-au invitat pe elevii școlii la bibliotecă joi, 28 februarie 2013, pentru a participa la proiectul de educație alternativă „Art-Cultura ’13” – Alternative educative ale spațiului cultural”.

Desfășurată sub forma unui atelier de lucru, întâlnirea a fost coordonată de scriitorul Ioan Hădărig și a cuprins muzică pe versuri de Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Livia Rebreanu Hulea, Ioan Hădărig, interpretată de Marius Moga, dar și linogravură (tehnică și artă) de Andrei Bako și fotografie de Zoltan Balog.

Totodată, cu ocazia evenimentului au fost prezentate cărți și albume de artă: Liviu Rebreanu, Intime de Constantin Cubleșan, Nuvelistul Rebreanu, România literară aiudeană, Album folcloric, de Ioan Hadarig /Atingerea singuratatii, Imagini cu Aiudul de altadata etc.

Directoarea Liceului Tehnologic, prof. Cornelia Popescu, a insistat asupra parteneriatului de excepție de care se bucură școala cu Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, întrucât acesta, pe lângă momente culturale inedite, a oferit, de câțiva ani, și posibilitatea de afirmare  și recunoaștere  artistică a unor elevi talentați ai școlii.

Bibliotecara școlii, Luminița Bugan, a ținut să sublinieze faptul că poetul Ioan Hadarig,  managerul Centrului  Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, alături de colegii săi din cele două instituții de cultură,  prin activitatea desfășurată a reușit să mențină tradiția culturală de marcă a Aiudului și să sprijine, alături de Fundația „Inter-Art”, înscrierea municipiul în seria centrelor culturale internaționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax