Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Exponatul lunii octombrie la Muzeul Unirii. Cartea de Aur a Serbărilor Unirii, realizată de principesa Alexandrina Cantacuzino

Publicat

Muzeul Național al Unirii a vernisat, marți, exponatul lunii octombrie. Este vorba despre Cartea de Aur a Serbărilor Unirii, una dintre cele mai importante piese aflate în patrimoniul muzeului albaiulian.

Cartea, realizată în stilul Art Nouveau, din dorința și pe cheltuiala principesei Alexandrina Cantacuzino, a fost donată muzeului în anul 1929, cu ocazia Serbărilor Unirii, ce s-au desfășurat la Alba Iulia la 20 mai 1929. În proiectul inițial, cartea trebuia să conțină semnăturile tuturor personalităților implicate în realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

FOTO: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax