Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Expoziția chinologică de la Alba Iulia și-a închis porțile. ”Best In Show”, un Yorkshire Terrier. ”Supreme In Show”, un Samoyed

Publicat

Cea de-a cincea ediție a show-lui chinologic ”Alba Carolina Cup” s-a încheiat duminică, 17 august. Câini cu certă valoare chinologică din 16 țări s-au întâlnit pentru a câștiga trofeul cel mare, și anume Suprem Best in show. Au fost înscrise peste 90 de rase diferite, printre care și mondiali, europeni, internaționali sau naționali. Cele mai frumoase patrupede au fost în centru atenției în aceste două zile, iar în concurs au intrat în grupuri, în funcție de rasă și talie. La finalul acestei zile, a fost ales cel mai frumos câine (Best In Show), un Yorkshire Terrier. Concursul s-a încheiat cu alegerea celui mai frumos câine dintre câștigătorii celor două zile. Supreme Best In Show a fost câștigătorul de sâmbătă, un Samoyed.

Acest eveniment, care a oferit șansa tuturor proprietarilor de câini de rasă, să vadă care sunt standardele resei câinelui, s-a ținut la Alba Iulia deoarece „Alba Iulia a intrat în harta chinologiei internațională de cinci ani de zile, suntem la a cincea ediție și de doi ani de zile avem și expoziții chinologice internaționale recunoscută de Federeația Internațională din Belgia. Expoziția are rolul de a acorda titluri și calificative raselor canine astfel încât să vedem între cei care vin aici care se apropie cel mai mult de standardul rasei din care face parte”, după cum au spus organizatorii.

La expoziție au participat aproximativ 500 de câini, în fiecare din cele două zile dintre care peste 120 au fost din străinătate, ponderea cea mai mare fiind din Polonia, peste 50 de câini. Au fost participanți și din Cehia, Ungaria, Rusia, Bielarus, Slovacia, Serbia, Maria Britanie, Spania, Italia.

Toate patrupedele care au intrat în concurs au fost jurizate de șase arbitrii, atât din România, cât și din străinătate, precum Spania și Turcia, Pentru jurizare ”noi avem regulamentele noastre de desfășurare a competițiilor canine de frumusețe, sunt regulamentele Federației Chinologice Internaționale și regulamentele Asociației Chinologice românești. Arbitrajul se face în baza standardelor fiecărei rase, standardul fiind un portret ideal al raselor pe care le arbitrăm. Noi arbitrii nu facem altceva decât să comparăm ceea ce ni se prezintă cu portretul ideal al rasei și în funcție de apropierea sau de depărtarea acesteia punctăm câinii cu calificative și apoi cu titluri„ a declarat Petru Muntean, vicepreședintele Asociației Chinologice din România.

Evenimentul a avut menirea de a arăta tuturor capacitățile extraordinare pe care le au „cei mai buni prieteni” ai noștri cu patru picioare, adaptați unui stil de viață umanizat, modelat cu atenție și dragoste de către proprietarii lor. Publicul a fost foarte încântat de expoziția chinologică și sunt foarte curioși de ce surprize vor avea parte la anul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax