Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziția de artă plastică „Oameni și noi” semnată de Anca Sas, la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a avut loc sâmbătă, 21 aprilie, vernisajul expoziției de artă plastică „Oameni și noi”, semnată de Ana Sas. Evenimentul a fost prezentat de către directorul artistic al Fundaţiei “Inter-Art” Aiud, Ioan Hădărig.

„În această expoziție am încercat să îmi folosesc rolul de artist și de filtru cât de bine am putut, pentru a ilustra și a deschide ochii oamenilor. Nu am încercat să îmi arăt viața celorlalți, am încercat să prind în fiecare tablou momentele comune pe care le trăim ca oameni, chiar dacă în moduri diferite. Verbalizarea conceptului este o parte foarte importantă din prezentarea unei lucrări vizuale, dar în același timp trebuie să ști când să te oprești și să întalnesti acest om care îți privește lucrările și te ascultă, această întâlnire trebuie să fie la mijloc, trebuie să rezulte într-o discuție; prin încurajarea lui de a își pune propria poveste în tabloul tău, nu de a îți întelge ție povestea”, a explicat Anca Sas.

„Oameni și noi” a încheiat la Muzeul Unirii din Alba Iulia un triptic expozițional de excepție după o inaugurare de succes la Institutul Cultural Român la New York și un popas memorabil la Muzeul de Artă din Cluj Napoca. 

„Vernisată într-o atmosferă de sărbătoare și în prezența unui public minunat expoziția semnată Anca Sas a marcat un moment deosebit pentru arta albaiuliană și nu numai. Gândită ca o poveste bine închegată despre om și condiția umană expoziția a adus pe simezele muzeului o serie de lucrări de calitate. Anul trecut în luna noiembrie Anca Sas a cucerit inimile iubitorilor de artă din NewYork cu această expozitie și a reprezentat cu succes Alba Iulia pe tărâm american”, a transmis Ștefan Balog, curatorul expoziției.

„Anca Sas e un tânăr artist plastic român aflat în cautarea unei dimensiuni de exprimare care să îl definească, în căutarea unui demers menit să creeze un spaţiu interior personalizat.

Expoziția “Oamenii si Noi”, organizată la ICR New York şi la Muzeul de Artă din Cluj Napoca, face parte dintr-un itinerar  pe care artistul plastic l-a realizat cu succes prin expoziții inedite şi unitare, prin expoziţii care rămân în conştiinţa artistică a privitorului. Remarcăm în acestă expoziţie o anume dinamică interioară a desenului suprapus peste o cromatică incitantă. Tehnica mixtă folosită în aceste lucrări accentuează ca o interfaţă un dialog între privitor şi personajul interior, un dialog pe care artista îl asează ca un ritual în ansamblul expoziţei.

O expozitie metaforă în care putem reciti, prin ochii tânărului artist, un jurnal interior construit ca un centru şi ca o periferie a definirii relaţiei dintre oameni şi noi. Un jurnal uneori scrijelit trist şi dramatic prin ochii unui tânăr. Un jurnal al relaţiei de dincolo de oameni, de dincolo de noi.

Anca Sas e un tânăr care se caută artistic în timpul contemporan. Ți pentru această căutare propune o expoziţie dinamică cu un demers metaforic inedit”, a declarat Ioan Hădărig, director artistic Inter-Art Aiud.

Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Fundaţia Inter Art Aiud şi Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

Foto: Vass Julia, Zoltan Balog

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax