Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziția internațională Arta feminină în colecția „Inter-Art”, la Aiud


Publicat

Galeriile Inter-Art Aiud găzduiesc cea mai complexă și amplă expoziție internațională de artă plastică feminină a anului 2018 cuprinzând lucrări semnate de 65 deartiste din 36 de țări de pe 5 continente sub genericul: Arta feminină în colecția „Inter-Art” .

Citește și Mesaje de 8 Martie pentru mama. Urări, felicitări și SMS-uri frumoase pentru cea care ți-a dat viață

Astfel, pe simezele galeriei, într-o abordare incitată și bine conturată conceptual, se află lucări realizate în peste 20 de ani de proiecte Inter-Art la Aiud, lucrări care au fost expuse de-a lungul timpului în expoziții consacrate din Viena, Geneva, Bruxelles, New York, Washington, Vichy, Cusset etc. și semnate de talentate
artiste plastice din: Albania: Oriola Kureta Semenescu, Argentina: Perla Bajder, Australia: Michelle Dawson, Austria: Eva Mazzucco, Belarus: Marina Maroz, Belgia: Margot Klingenberg, Bulgaria: Milena Mladenova, Temenuga Hristova, Canada: Jarmila Kavena, Susie Veroff, China: Li Xia, Li Geye, Columbia: Karmenza DeEly, Croația: Irena Gayatri Horvat, Cuba: Yudit Vidal Faife, Egipt: Reem Hassan, Finlanda: Pirjo Heino, Franța: Catherine Cretien, Delphine Manet,Georgia: Inga Shalvashvili, Germania: Dorothea Fleiss, Elisabeth Ochsenfeld, Karola Teschler, Yasemin Yilmaz, Grecia: Floriana Iliopoulou, Grenada: Suelin Low Chew Tung , Haiti: Daphne Meyer, Vicky Frish,India: Rachana Chakravarty, Japonia: Atsuko Tajima Shintani, Liban: Fadia El Khatib, Marea Britanie: Pamela Clarkson , Mexic: Elena Luz Pomar Jimánez, Muntenegru: Jelena Jovancov, Olanda: Ágota Veres, Republica Moldova: Victoria Cozmolici, Rusia: Ludmila Baitsaeva , SUA: Alexandra Popescu-York, Marianne Knipe, Patricia Goodrich, Serbia: Jelena Gojsović, Suedia: Ann-pia Azizuddin, Turcia: ÖzlemKalkan Erenus, Ucraina: Liudmyla Borshosh – Litun, Ungaria: Szöcs Éva Andrea,Láng Eszter, România: Ana Pantea (Alba Iulia), Ana Zoe Pop (București), Anca Sas (Alba Iulia), Angela Tomaselli (București), Daniela Stănoiu (Aiud), Ecaterina Poca (Alba Iulia), Elena Cristea (Alba Iulia), Fülöp Mária (Sovata), Georgiana Cozma (București), Horváth Gyöngyér  (Cluj-Napoca), Kleh Gyöngyvér (București), Letiția Oprișan (București), Lovász Noémi (Cluj-Napoca), Mena Zapotoțchi (Aiud), Mihaela Bakó (Aiud), Natalia Bardi (Aiud), Rodica Pungea (Aiud), Rodica Strugaru (Timișoara), Szemák Zsuzsa (Satu Mare).

Vernisajul a avut loc miercuri, 7 martie, în prezența primarului Municipiului Aiud, Oana Badea și a viceprimarul municipiului Aiud, Lorincz Helga, a unui public inimos, dornic de frumos și de cultură autentică. Aiudul se dovedește și prin această importantă expozițieun veritabil “oraș al artelor”

Curatorul expoziției este artistul plastic Ștefan Balog, coordonatorii proiectului: Andrei Bakó, Zoltán Balog iar vernisajul expoziției a fost realizat de Ioan Hădărig. Organizatorii manifestării Fundația Inter Art Aiud, Centrul Cultural Liviu Rebreanu, Aiud, Primăria / Consiliul Local Aiud.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

„Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” Ce răspunde Poliția Română

Publicat

oua paste traditii

Poliția atrage atenția că eventualele încercări de a ieși din casă în ziua de Paște și de a face vizite sub pretextul de a duce părinților produse pentru masa pascală vor fi sortite eșecului și riscă să intre sub incidență penală.

„Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” – arată Poliția într-o postare pe Facebook.

„Desigur. Conform ordonanței militare, trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave” – răspunde Poliția, care însă adaugă: „Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19

Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mîrza, secția nu este închisă ci funcționează cu program restrâns. Diana Mîrza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activtății pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU, un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe secţia de Gastroenterologie.

Vineri testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea au mai fost testați și alți pacienți de pe secție dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Este dificil, aproape imposibil ca populația să obțină informații despre cazurile noi din fiecare localitate, din județ.

De cele mai multe ori presa este nevoită să ofere informații pe surse, pentru a determina autoritațile să vină cu precizări clare despre locurile unde a lovit virusul.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Prima victimă a COVID-19, în rândul cadrelor medicale: Un ambulanțier din Suceava a decedat

Publicat

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță din Suceava, este prima victimă din rândul cadrelor medicale a noului coronavirus.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate