Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziția „O lume pe două continente”, semnată de artistul plastic aiudean Ștefan Balog, vernisată la New York

Publicat

poster-inter-art2015-balog-new-york Joi, 10 decembrie, la Hungarian House din New York va avea loc vernisajul expoziției de imagini contemporane semnată de artistul plastic aiudean Ștefan Balog, „O lume pe două continente”.

În introducere vor adresa un cuvânt de bun venit Ildiko Nagy, director Casa Maghiară din New York și excelența sa Dr. Kumin Ferenc, Ambasador, Consul General al Ungariei în New York.

Evenimentul va fi prezentat de către directorul artistic al Fundației Inter-Art Aiud, Ioan Hădărig.

„Ștefan Balog s-a născut și locuiește la Aiud, un oraș cu o bogată istorie culturală cu populație maghiară și româna. Pentru început a studiat la faimosul colegiu „Bethlen Gabor” din orașul său natal continuând educația artistică la Școala de Arte din Alba Iulia, urmată de studii efectuate la Universitatea Americană din București și la Academia Popa’s din Timișoara. Educația lui include și filozofia artei însușită de la maeștri din India. A fost unul dintre inițiatorii Fundației Inter-Art, Galeriilor Inter-Art și al Muzeului de Artă Contemporană Inter-Art din Aiud.

Lucrările lui Ștefan Balog sunt păstrate în colecții private și de stat în peste 30 de țări.

Un artist exceptional ale cărui lucrări sunt contemporane sunt foarte colorate și transmit o puternică imagine vizuală interioară, fiind prezentate în diferite exprimări artistice”, a transmis Magyar Kalman, director al Muzeului American-Maghiar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax