Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Expoziţie aniversară a artistului Ştefan Balog, la Galeriile Inter-Art Aiud

Publicat

Artistul plastic aiudean Ştefan Balog a sărbătorit, la începutul lunii iunie, 50 de ani de viață, printr-o amplă și reprezentativă expoziție.

Organizată la Galeriile Inter-Art din Aiud, expoziția “Stefan Balog – Capturi de vise” a fost vernisată de prof.univ. dr. Dorel Găină și curatoriată de Ioan Hădărig, directorul artistic al fundației.

Evenimentul reprezintă un moment de maturitate artistică, o propunere pentru publicul aiudean de a participa la un demers artistic inedit.

“Ştefan Balog, artist creator și novator, propune prin opera sa o abordare a unui concept imaginativ ancorat în spațiul artistic contemporan. Lucrările prezente în expoziție și într-un reprezentativ album de artă sunt încărcate de culoare și dinamism sugerând unspațiu construit din elemente suprapuse. Există o anume dinamică a construcției grafice care îl așează pe autor în galeria artiștilor plastici, demonstrând, dincolo de povestea tabloului, că nu există graniță între contemplările interioare și dimensiunea creatoare a artistului.

Ştefan Balog se înscrie în galeria valorilor culturale contemporane printr-un stil marcat de dinamism cromatic și alternative incitante. Lucrările sale înfățișează privitorului oabordare complexă a unei dimensiuni artistice încărcate de experiențe și despații interioare inedite”, spune Ioan Hădărig.

Evenimentul este organizat în cadrul Taberei Interetnice de Artă Contemporană Aiud, ediţia a II-a, 5-15 iunie, 2018

Reamintim că în luna mai, artistul Ştefan Balog a reprezentat arta din România la Simpozionul Internațional de Pictură Integration, un eveniment organizat în paralel cu Bienala de Artă Africană Contemporană din Dakar, Senegal.

foto: Zoltan Balog

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax