Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziţie cu vânzare, în sprijinul celor 25 de copii din Centrul educațional de zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia

Publicat

IMG_20150821_165758 Un eveniment de strângere de fonduri realizat în beneficiul celor 25 de copii din Centrul educațional de zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia s-a desfăşurat vineri la Alba Iulia. Este vorba despre o expoziție cu vânzare de lucrări artistice realizate de copiii din centrul de zi, alături de reprezentanții Centrelor Europe Direct, prezentată la Sala expozițională de lângă Poarta a III-a a Cetații Alba Carolina.

Cei care au dorit au avut ocazia să ia una dintre creaţiile copiilor şi să doneze o sumă de bani. Expoziţia a fost vizitată, printre alţii şi de Angela Filote, şefa reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, aflată la Alba Iulia în calitate de invitat la Festivalul „Dilema Veche”.

„Centrul de zi nu are acoperit integral bugetul de cheltuieli pe anul 2015 și de aceea există o preocupare permanentă pentru fundraising și strângerea de resurse – activități derulate cu implicarea și sprijinul voluntarilor și a comunității. Toate fondurile colectate vor fi apoi utilizate pentru cumpărarea de alimente necesare pregătirii mesei zilnice a copiilor”, au declarat cei implicaţi în desfăşurarea acestui eveniment.

Expoziția cu vânzare de lucrări creative a fost realizată în beneficiul copiilor cu risc de abandon școlar și a fost deschisă în intervalul 16.30-18.00.

Au fost expuse spre vânzare atât lucrări artizanale și planşe/ desene creative realizate anterior de către copii, cât și lucrări realizate alături de reprezentanții Centrelor Europe Direct România.

Înființat în anul 2011, Centrul de zi funcționează în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și are ca obiectiv principal prevenirea abandonului școlar și menținerea în sistemul de educație a cel puțin 25 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani din Alba Iulia. Prin activitățile de dezvoltare personală realizate în centru se asigură un climat care permite copiilor să descopere noi abordări practice ale învățării.

Centrul de Zi ”Sf. Nicolae” este beneficiar al proiectului „Generații – Centrul Comunității”, un proiect în sprijinul copiilor și vârstnicilor din cinci orașe, dezvoltat de Fundația Principesa Margareta a României, ce aduce împreună persoane aparținând mai multor generații, voluntari vârstnici și copii din familii sărace, care socializează, învață lucruri noi, se ajută reciproc și primesc sprijin pentru a continua școala.

Pe lângă organizatorii acestui eveniment, respectiv Centrele Europe Direct Regiunea Centru și Europe Direct Alba Iulia, Fundația Comunitară Alba și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, au mai oferit sprijin în realizarea acestui eveniment de responsabilitate socială și Consiliul Județean Alba, precum și Primăria Muncipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax