Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziţie de pictură, grafică şi iconografie semnată de artistul plastic albaiulian Nicu Oprean. Lucrări din colecţii private

Publicat

DSC_0902 La Galeria Poarta a III-a din Cetatea Alba Carolina a fost prezentată vineri, o expoziție de pictură, grafică și iconografie coordonată de artistul plastic albaiulian Nicu Oprean. Este vorba despre lucrări din colecţii private, ce pot fi văzute până în 13 martie.

“În iconografie, pun accent pe icoana veche românească, din perioada 1500-1600, care este prea puţin cunoscută la noi în ţară. În desen mă interesează linia, nu forma în sine, dar şi armonia, culoarea şi forma, în pictură. Am urmărit să fie o legătură între toate lucrările, indiferent de domeniul abordat. În aşa fel încât ochiul profan, neobişnuit cu astfel de lucrări, să înţeleagă mesajul pe care, poate, la prima vedere, nu îl vede”, a declarat Nicu Oprean.

În opinia sa, arta vizuală cred că este cel mai important ambasador în relaţia culturală cu alte ţări, astfel că îndeamnă atât autorităţile locale, cât şi alte persoane să se implice sau să continue să sprijine astfel de manifestări.

Nicu Oprean (51 de ani) s-a născut în Alba Iulia şi a absolvit Academia de Arte din Cluj.

foto: Daniel Bloss

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax