Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziții de artă plastică, proiecții de filme și recitaluri muzicale, într-un proiect cultural româno-maghiar la Aiud

Publicat

Luna martie a găzduit, dincolo de tumultul vieții de zi cu zi, o manifestare amplă a artelor contemporane din două orașe ale Europei, Aiud – România și Gyomaendrod – Ungaria, într-o încercare de valorizare și prezentare a culturii specifice celor două națiuni în context european și în context internațional.

Românii au propus două expoziții internaționale de artă plastică (cu repere ale artei contemporane românești, dar și cu dimensiuni ale proiectelor internaționale derulate în timp la Aiud), o proiecție de documentare artistice cu zona Aiud – Rimetea și o prezentare/recuperare a imaginilor Aiudului de altădată.

Organizatorii maghiari, prezenți la acest sfârșit de săptămână la Aiud, au propus o amplă expoziție cu lucrări de artă plastică realizate de elevi ai Școlii de Artă din Gyomaendrod, o proiecție de filme de animație și un spectacol cuprinzând recitaluri de chitară clasică și muzică vocală și instrumentală. Invitați în spectacolul de pe scena centrului cultural au fost elevi ai grupului muzical de la Colegiul Național Bethlen Gabor Aiud.

La seara cultural-artistica au participat profesorii și elevii Școlii Elementare de Artă Kállai Ferenc și orchestra de tineret “Legalizált Lámák” din Gyomaendrőd, Ungaria. Colaboratori au fost Grupul “Collegium Gabrielense” al Colegiului “Bethlen Gábor” din Aiud. Cuvântul de salut a fost adresat de Mihai Horațiu Josan, primarul municipiului Aiud, Ioan Hădărig, manager Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” și Ștefan Balog, președintele Fundației “Inter-Art”.

Expoziția a fost prezentată de Hevesi-Nagy Anikó- director la Școala Elementară de Arta “Kállai Ferenc” din Gyomaendrőd, Ungaria. Evenimentul s-a petrecut la Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, vineri, 28 martie 2014, începând cu ora 17.00.

Proiectul a fost sprijinit de Fondul Național de Cooperare din Ungaria și a fost organizat de Fundația “Hallható Hang”- Gyomaendrőd Ungaria, Centrul Cultural “Liviu Rebreanu”- Aiud, Fundația “Inter-Art” – Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax