Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziţii şi dezbateri la Colegiul „I.M. Clain” Blaj, de Ziua Naţională, pe tema Centenarului Unirii

Publicat

Programul privind sărbătorirea ,,Centenarului României Mari” (1918-2018) a debutat la Colegiul Național ,,I.M. Clain” Blaj, cu o serie de activități educative.

,,România-i țara mea!” – videoproiecție despre simbolurile naționale, ,,Drag mi-e jocul românesc!” – învățarea dansului popular și prezentarea acestuia părinților, precum și realizarea unei expoziții cu lucrări practice și artistico-plastice, intitulate ,,Cadouri pentru țara mea” sunt activităţile în care au fost au fost implicate toate cadrele didactice din grădiniță.

Elevii din ciclul primar, clasele a IV-a A și B, coordonați de învățătoarele Felicia Furcă și Adriana Hârceagă au desfășurat un proiect tematic Ziua Națională a României, având ca sursă texte literare, iar elevii din clasele I A și I B, sub îndrumarea învățătoarelor Neli Benchea și Eugenia Bogdan, au realizat o hartă a României.

De asemenea, în data de 29 noiembrie, s-a organizat simpozionul închinat Zilei Naționale 1 Decembrie 1918 – ,,Idealul Marii Uniri”, desfășurat în CDI-ul școlii. La această activitate au participant elevii din ciclul liceal, îndrumați de profesoarele Lucia Efrim, Denisa Nistor și Mihaela Lauran. Au avut loc dezbateri și referate pe această temă, susținute de liceeni, printre care s-au remarcat elevele Veronica Isailă și Dian Bîrlea, din clasa a XII-a D.

În sala festivă a Colegiului Național ,,I.M. Clain” au fost organizate două expoziții dedicate acestui eveniment din istoria poporului român: prima îi aparține bibliotecarei Maria Brad – ,,Marea Unire oglindită în paginile cărților” și a doua este realizată de prof. Daniel Voina care a realizat din lucrările elevilor o horă cromatică, având ca temă simbolul național al tricolorului.

“Credem că organizarea unor activități școlare și extrașcolare de Ziua Marii Uniri a românilor, ce au ca scop prețuirea față de simbolurile și însemnele naționale, este imperios necesară în vederea dezvoltării la elevi a sentimentului patriotic și a capacității de a conștientiza și înțelege identitatea culturală națională în interacțiune cu identitatea culturală a Europei și a restului lumii”, transmite purtătorul de cuvânt al colegiului, prof. Claudia Oancea-Raica.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax