Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Femeia, sărbătorită la Aiud și prin artele plastice. Expoziție vernisată la Galeriile Inter-Art

Publicat

expo aiud1

Cu câteva zile înainte de Ziua Femeii, la Galeriile Inter Art din Aiud a avut loc Expoziția internațională de artă „Femeia în viziunea artistului”. Vernisajul a cuprins lucrări semnate de 15 artiști din 10 țări de pe patru continente: Asit Kumar Patnaik (India), Clemens Beungkun Sou (Coreea de Sud), Constantin Migliorini (Italia), Dimitar Velichkov (Bulgaria), Ehab Abdalla (Egipt), Iosif Mleziva (România), Kim Sung Heun (Coreea de Sud), Kingsley C. Nwabia (Nigeria), Lojze Kalinšek (Slovenia), Patrick Cauvin (Haiti), Remon Refaat (Egipt), Sandor Albert (România), Stefan Balog (România), Zeljko Hudek (Croația), Zoltan Balog (România). Lucrările fac parte din colecția Fundației Inter-Art Aiud.

Curatorul expoziției este Anca Sas, masterand anul I la Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca, sectia Istoria artei. Practici curatoriale. În prezentarea sa, tânăra masterandă aflată la prima experință curatorială, arăta că: “În timp ce această expoziție se concentrează pe femeie, o particularitate interesantă reprezintă faptul că artiștii sunt doar bărbați, proveniți din 10 țări diferite.

Aici ne sunt prezentate două elemente cheie: aspectul percepţiei generale, a unui artist asupra femeii, ne este prezentat prin diversitatea culturală a acestor bărbați. Observarea diferenţelor este uşoară dar trebuie să căutăm similarităţi. Diferenţele sunt uşor vizibile fiind reprezentate de varietatea modurilor de percepţie şi aducerea acestor idei în lumea fizică, considerând că fiecare om reprezintă la rândul lui un punct de vedere unic chiar dacă face parte dintr-o cultură, care este baza şi un element important al similarităţilor dintre lucrări.

Culturile sunt diferite însă toate au anumite valori. Viziunea diferită despre femeie vine din aceste valori care pot varia dar în acelaşi timp este ceea ce oferă unitate.”

Publicul prezent în galeriile aiudene a apreciat complexitatea și valoarea expoziției, modul inedit și incitant în care Anca Sas, curatorul expoziției, a oferit o perspectivă și o imagine a fenomenului cultural și artistic contemporan. La vernisaj au participat, alături de publicul iubitor de artă contemporană, Oana Badea, primarul municipiului și Lorincz Helga, viceprimar.

a (4)

Organizatorii proiectului: Fundația Inte-Art Aiud, Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, Primăria – Consiliul Local Aiud.

Lucrările și textul de prezentare pot fi accesate pe: https://issuu.com/robilix/docs/expo-the-women-in-artists-vision


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Angajări MApN: Peste 100 de posturi scoase la concurs. Care sunt pozițiile vizate

Publicat

armata militari

Ministerul Apărării Naționale anunță demararea procedurilor de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști și ingineri în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Aceste posturi au fost prevăzute în baza strategiei de dezvoltare și relansare a Institutului, aprobată de la începutul acestui an de ministrul apărării naționale, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare meteo: Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină până la ora 23.00. Zonele vizate

Publicat

furtuna alba

Administrația Națională de Meteorologie informează că sâmbătă vor fi condiții de vreme rea în mai multe zone din țară. De la ora 13.00 până la ora 23.00, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Piaţa Artiştilor la Alba Iulia. Alte patru trăsuri de epocă vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina

Publicat

trasuri amplasament cetate

În Cetatea Alba Carolina, în apropierea noului „pod de sticlă” ar urma să fie amenajată o nouă zonă de interes turistic. Vor fi amplasate noi tonete-trăsuri la care albaiulienii şi turiştii vor găsi suveniruri, obiecte de artizanat şi de artă, locaţia devenind o „piaţă a artiştilor”. Proiectul de aprobare a documentaţiei de urbanism intră la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Star Assembly Sebeș: Peste două milioane de cutii de viteză 9G-Tronic, fabricate în România (P)

Publicat

hala daimler

Star Assembly, subsidiara de la Sebeș a concernului german Daimler, a atins un prag remarcabil în istoria transmisiei 9G-Tronic în România: peste 2.000.000 de unități de la startul producției. Fiind prima cutie automată în nouă trepte din lume, 9G-Tronic a fost lansată în anul 2013 în Germania și este produsă oficial în România din 2016, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate