Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Femeia, sărbătorită la Aiud și prin artele plastice. Expoziție vernisată la Galeriile Inter-Art

Publicat

expo aiud1

Cu câteva zile înainte de Ziua Femeii, la Galeriile Inter Art din Aiud a avut loc Expoziția internațională de artă „Femeia în viziunea artistului”. Vernisajul a cuprins lucrări semnate de 15 artiști din 10 țări de pe patru continente: Asit Kumar Patnaik (India), Clemens Beungkun Sou (Coreea de Sud), Constantin Migliorini (Italia), Dimitar Velichkov (Bulgaria), Ehab Abdalla (Egipt), Iosif Mleziva (România), Kim Sung Heun (Coreea de Sud), Kingsley C. Nwabia (Nigeria), Lojze Kalinšek (Slovenia), Patrick Cauvin (Haiti), Remon Refaat (Egipt), Sandor Albert (România), Stefan Balog (România), Zeljko Hudek (Croația), Zoltan Balog (România). Lucrările fac parte din colecția Fundației Inter-Art Aiud.

Curatorul expoziției este Anca Sas, masterand anul I la Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca, sectia Istoria artei. Practici curatoriale. În prezentarea sa, tânăra masterandă aflată la prima experință curatorială, arăta că: “În timp ce această expoziție se concentrează pe femeie, o particularitate interesantă reprezintă faptul că artiștii sunt doar bărbați, proveniți din 10 țări diferite.

Aici ne sunt prezentate două elemente cheie: aspectul percepţiei generale, a unui artist asupra femeii, ne este prezentat prin diversitatea culturală a acestor bărbați. Observarea diferenţelor este uşoară dar trebuie să căutăm similarităţi. Diferenţele sunt uşor vizibile fiind reprezentate de varietatea modurilor de percepţie şi aducerea acestor idei în lumea fizică, considerând că fiecare om reprezintă la rândul lui un punct de vedere unic chiar dacă face parte dintr-o cultură, care este baza şi un element important al similarităţilor dintre lucrări.

Culturile sunt diferite însă toate au anumite valori. Viziunea diferită despre femeie vine din aceste valori care pot varia dar în acelaşi timp este ceea ce oferă unitate.”

Publicul prezent în galeriile aiudene a apreciat complexitatea și valoarea expoziției, modul inedit și incitant în care Anca Sas, curatorul expoziției, a oferit o perspectivă și o imagine a fenomenului cultural și artistic contemporan. La vernisaj au participat, alături de publicul iubitor de artă contemporană, Oana Badea, primarul municipiului și Lorincz Helga, viceprimar.

a (4)

Organizatorii proiectului: Fundația Inte-Art Aiud, Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, Primăria – Consiliul Local Aiud.

Lucrările și textul de prezentare pot fi accesate pe: https://issuu.com/robilix/docs/expo-the-women-in-artists-vision


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cardurile bancare ar putea fi înlocuite cu un nou sistem de plăţi. Care sunt variantele

Publicat

card credit

Cardurile de credit ar urma să fie înlocuite cu alt sistem de plată. Este vorba despre transferuri de bani digitale, prin intermediul telefoanelor inteligente sau al altor dispozitive, fără comisioane sau unele reduse. Cardurile de credit este că nu sunt 100% sigure, fraudele de acest fel fiind dese. De asemenea, deţinătorii de carduri nu sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT la Miceşti. O maşină a intrat într-un stâlp de la reţeaua electrică. Zeci de locuinţe au rămas fără curent

Publicat

politie

Un accident rutier s-a petrecut marţi seara în Miceşti. Un autoturism a lovit un stâlp de reţea electrică, iar ulterior a întreruptă alimentarea cu energie în mai multe zone din Alba Iulia şi Miceşti. Întreruperi de curent au fost semnalate în zone ca Bulevardul Revoluţiei din Cetate sau Calea Moţilor. Din primele date, un şofer […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat a decedat după, prins sub pământ pe un șantier din Benic. Intervenție dificilă, de 6 ore, a pompierilor

Publicat

colaj pompieri

Un accident de muncă a avut loc marți în jurul orei 15.30, în localitatea Benic. Un bărbat care efectua lucrări la rețeaua de canalizare din localitate a fost prins sub un mal de pământ. Pentru salvarea acestuia au intervenit pompierii din Alba Iulia. UPDATE: ISU Alba a precizat că la ora 20.50, pompierii au reuşit […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis, „aproape hotărât” să declanşeze referendum în ziua votului pentru europarlamentare

Publicat

presedintele klaus iohannis

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este „aproape hotărât” să convoace un referendum pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. Acesta susţine că este nevoie de o analiză profundă, una care de altfel a și început la Palatul Cotroceni. „Suntem într-o perioadă foarte importantă în care trebuie să consolidăm ceea ce am câștigat, faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate