Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO- VIDEO: Festivalul Dilema Veche. Bucătărie balcanică, muzică şi versuri la atelierul de gătit al lui Mircea Dinescu din Cetatea Alba Carolina

Publicat

Bucătăria românească şi balcanică a fost adusă, sâmbătă, în mijlocul Traseului Celor Trei Fortificaţii din Cetatea Alba Carolina, iar maestrul bucătar a fost nimeni altul decât poetul Mircea Dinescu. Prezent la Festivalul „Dilema Veche”, Dinescu a descoperit alături de albaiulieni plăcerea de a găti, iar reţeta zilei a fost tradiţionalul stufat de miel.

La atelierul de gătit amenajat în incinta Traseului Celor Trei Fortificaţii, Mircea Dinescu şi-a lepădat pentru puţin timp „mantia de poet” şi a vrăjit de această dată publicul, nu doar prin cuvinte, ci prin îndemânarea de care a dat dovadă în prepararea celor mai delicioase mâncăruri. Mica bucătărie ce a răsărit din senin în inima cetăţii a atras zeci de curioşi, interesaţi să afle cu ce îi va îmbia maestrul băcătar.

Cu priceperea unui adevărat gospodar şi farmecul unui artist, Dinescu a arătat spectatorilor cum şi gătitul poate deveni o artă, iar demostraţia nu a fost lipsită de muzică şi poezie.

Mircea Dinescu a cântat în faţa mulţimii versurile unor poezii din ultima sa carte, a recitat şi a povestit în timp ce mirosul îmbietor al stufatului de miel anunţa o masă pe cinste.

[media id=431 width=320 height=240]

Vă prezentăm imagini de la atelierul de gătit al poetului-bucătar, Mircea Dinescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax