Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Festivalul Internațional de Teatru de Tineret „Apollo” la Alba Iulia. Programul spectacolelor din perioada 11-13 aprilie

Publicat

Proiectul „Festival Internațional de Teatru de Tineret Apollo, ediția I” a fost prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Casa de Cultură a Studenților. Proiectul, în valoare totală de 9.247 euro, își propune extinderea dimensiunii culturale și artistice a vieții sociale a comunătății din Alba Iulia. Din cadrul evenimentelor organizate în acest sens, vor face parte o serie de spectacole de teatru la care vor participa mai mult trupe din România, dar și o trupă din Chișinău.

Până în 5 mai, Asociația Grupul Skepis implemenează proiectul „Festival Internațional de Teatru și Tineret Apollo – ediția I”, având drept scop lărgirea vieții artistice și socio-culturale a tinerilor din Alba Iulia.

Valoarea totală a proiectului este de 9.247 de euro, din care 4950 euro sunt asigurați pe bază de contract, în cadrul Programului „Tineret în Acțiune”, diferența fiind acoperită prin co-finanțare din partea organizației-gazdă și a partenerilor: Primăria municipiului Alba Iulia (1.546 euro), Fundația Comunitară Alba (156 euro) și Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, care pune la dispoziție locația de desfășurare a activităților proiectului și de susținere a spectacolelor.

Proiectul își propune extinderea dimensiunii cultural-artistice a tineretului albaiulian, îmbunătățirea performanței artistice a actorilor și schimbul de experiență. În acest sens, în perioada 10-14 aprilie, echipa de proiect, formată din elevi, studenți și actori voluntari ai Asociației Grupul Skepsis, vor organiza o serie de spectacole de teatru, la care vor participa diverse trupe, grupuri, companii din țară și străinătate.

Fiind prima ediție spectacolului, din cauza constrângerilor de buget și a programului de activități de asumat, echipa de proiect a hotărât să acorde o pondere mai mare trupelor din România, participarea internațională fiind reprezentată de trupa de teatru „Teli” din Chișinău (Republica Moldova) și de regizorul invitat Eugene Stroe Nacht, din Israel. Pe lângă aceștia, vor oferi spectacole (unele în limba engleză), 44 de participanți din toată țara: trupa Gaudeamus (Cluj-Napoca), Ludic (Iași), Theatron (Craiova), Studio 24 (București), Truverii (București), UATever (Târgu Mureș) și grupul Skepsis (Alba Iulia). După cum au declarat organizatorii festivalului, au existat discuții și cu trupe din Iran și Tunisia, dar s-au retras în ultimul moment, din cauza problemelor legate de viză.

Pentru participarea la acest festival nu se vor acorda premii, însă fiecare trupă de teatru va primi câte un trofeu distinctiv, ce constă într-o sculptură în lemn, realizată de artistul Ștefan Balog, de la Fundația Inter-Art Aiud.

„Festivalul vine cu o ofertă variată. Am încercat să selectăm cele mai bune spectacole. De la registrul grav (dramă), până la comedie, festivalul are de toate. Sala de teatru va deveni un loc cu o stare de spirit colectivă”, a declarat Viorel Cioflică, coordonatorul trupei Skepsis. „Noi credem că prin acest festival vom avea de învățațt unii de la alții și altfel vom crește”, a adăugat directorul festivalului, Andreea Adam.

Echipa de implementare a proiectului este formată din tineri liceeni, studenți și actori voluntari ai Asociației Grupului Skepsis, precum: Andreea Adam, Ludmila Cioflică, Bogdan Berar, Răzvan Cociobea, Ovidiu Olea, Elena Smeu Mare, Corina Bejinariu, Lawrence Chismorie, Elmond Edgar Chismorie și Ioana Szell.

Intrarea la spectacole, pe parcursul celor trei zile de festival, va fi gratuită, însă cei care doresc pot procura și invitații, de la sediul Casei de Cultură a Studenților, începând de luni, 7 aprilie.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin ANPCDEFP, în cadrul programului „Tineret în Acțiune”, program care susține activitățile de învățare nonformală pentru tineri, prin înființarea de proiecte, în cadrul Subacțiunii 1.2 – Inițiative naționale ale tinerilor. Festivalul Internațional de Teatru de Tineret Apollo, ediţia I este organizat de Asociația Grupul Skepsis, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia și Fundația Comunitară Alba.

Vă prezentăm programul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret „Apollo”:

Vineri, 11 aprilie

17.00 – Deschiderea festivalului (sala mare)

18.00 – Bătrânei sau Tinerei? (Skepsis), regia Viorel Cioflică (sala mare)

20.15 – Ora Blu, de David Mamet (UATever), regia Andreea Vulpe (sala mare)

Sâmbătă, 12 aprilie

11.00 – Atelier (pentru trupele invitate), cu participarea lui Eugen Nacht din Israel

18.00 – Exerciții de Conversație, de Eugen Ionescu (Studio 24) , regia Mihai Serghei Todor (sala mică)

19.00 – La Chunga, de Mario Vargas Llosa (Theatron), regia Ștefan Florescu (sala mare)

20.15 – Un Șoarece Bătrân de Teatru, adaptare după „Cântecul Lebedei”, de A.P.Cehov (Ludic), regia Aurel Luca (sala mică)

Duminică, 13 aprilie

11.00 – Atelier (pentru trupele invitate), cu participarea lui Eugen Nacht din Israel

18.00 – Shakespeare, I love you, bazat pe texte ale lui William Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu (sala mare)

19.00 – Apărarea lui Socrate – Platon (Teli) , în sala mică

20.15 – Muierea versus bărbat – cântece și farse despre femeie și bărbat (Truverii), regia Mihai Serghei Todor (sala mare)

21.00 – Ceremonia de închidere a festivalului

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax