Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Festivalul Național de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca”, ediția 2016, la Sebeș. Lista trupelor premiate

Publicat

496 Cea de-a șasea ediție a Festivalului de Artă Dramatică pentru liceeni „Radu Stanca” desfășurată la Sebeș în perioada 15 – 17 aprilie a constituit o sărbătoare a excelenței artistice, dar și un spațiu de întâlnire cu profesioniști care fac din teatru un „modus vivendi”, după cum spun organizatorii.

Festivitatea de deschidere a avut loc în prezența oficialităţilor locale şi reprezentanţilor Colegiului Național ”Lucian Blaga” Sebeș. A urmat concursul de interpretare dramatică a trupelor de elevi-actori ce au reprezentat școli din București, Arad, Fălticeni, Mangalia, Roman și Sebeș.

Performanțele artistice ale liceenilor au fost evaluate de un juriu prezidat de actriţa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București, Adriana Trandafir.

Jucate în registru comic sau grav, spectacolele prezentate de actorii care au lăsat uniforma pentru costumele de scenă au dezvăluit uimitoare resurse de talent și sensibilitate răsplătite generos cu aplauzele publicului-spectator.

Cele două zile de concurs au fost urmate de „lecția de actorie” a invitatei de onoare a festivalului constituind un emoționant spectacol susținut de actrița Adriana Trandafir.

Festivitatea de premiere a încheiat solemn seria evenimentelor desfășurate pe scena Centrului Cultural ”Lucian Blaga” prin decernarea următoarelor premii:

– Marele Premiu și Trofeul Festivalului – trupa „Thaliamar” coordonator Aura Stuparu (Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia) pentru spectacolul „Manual de folosință al adolescentului”

– Premiul I – trupa „Birlic” coordonatori: pr. Liviu Mihăilă, prof. Gheorghe Dascălu (Colegiul Național „Nicu Gane” Asociația „Fălticeni Cultural”) pentru spectacolul „Despre amor, umor și omor”

– Premiul al II-lea – trupa COLB, coordonator: prof. Tereza Cândea (Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș) pentru spectacolul ”Romulus cel Mare”

– Premiul al III-lea – trupa GONG, coordonator Cătălina Bostan (ROMAN) pentru spectacolul ”Cabaretul cuvintelor”

– Mențiune – trupa Theater AMG, coordonator Georgiana Maria (Liceul Teoretic ”A.M. Gȕtterbrunn” Arad) pentru spectacolul ”Bărbierul din Sevilla”

– Premiul Special al juriului – trupa ”Arthesium”, coordonator: Cosmin Cornici (Liceul Teoretic ”Hiperyon” București) pentru spectacolul ”Omul cu patru fețe”.

– Premiul Special pentru interpretare feminină – Denisa Todireanu (Thaliamar) – coordonator Aura Stuparu; Flavia Cristea (Arthesium) – coordonator: Cosmin Cornici

– Premiul Special pentru interpretare masculină – Alex Jitea (Thaliamar) – coordonator Aura Stuparu; Vlad Pânzaru (GONG) – coordonator Cătălina Bostan

– Premiul Special pentru direcția de scenă – Trupa ”Birlic”

– Premiul Publicului pentru cel mai bun afiș – Trupa ”Arthesium”

– Premiul Asociației „GISAS” – Grupul de statui vivante (Raluca Pătrânjan, Delia Sărăcuț, Denisa Stan) – COLB

Succesul celei de-a șasea ediții a festivalului „Radu Stanca” a fost asigurat și de elevii voluntari coordonați de prof. Ana Fântână, prof. Georgeta But, prof. Lucia Dreghiciu, prof. Mihaela Dobromir, prof. Diana Ștefan și prof. Mioara Bulbucan care s-au implicat în organizarea evenimentului. Editarea tehnică a elementelor vizuale (regulament, invitații, afișe, diplome, programe) a fost asigurată de Vasile Spătariu, informatician al colegiului.

Atmosfera festivalului a fost animată de emoția și energia trupelor de dans coordonate de prof. Cristina Candrea și prof. Ema Șalapi – Fantasy Dance, dar și de micile folkiste pregătite de Corina Corpodean. Toate evenimentele înscrise în programul festivalului au fost moderate cu grație de actrița Bianca Goadă.

„Mai mult decât un eveniment cultural, cea de-a șasea ediție a festivalului a fost o întâlnire de suflet cu oameni de o extraordinară delicatețe, eleganță și profunzime dublate de o inepuizabilă energie care pot constitui modele de viață.

Inițiat de trupa COLB, Festivalul Național de Artă Dramatică ”Radu Stanca” organizat de Colegiul Național ”Lucian Blaga”, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural ”Lucian Blaga” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și Asociația ”Gisas” a instituit o tradiție a valorii axată pe valențele formative ale educației prin teatru.

Scriindu-și povestea din 2010, Festivalul Național de Artă Dramatică pentru liceeni ”Radu Stanca” se îmbogățește an de an cu experiențe de neuitat menite să-i inspire pe adolescenți în alegerea teatrului ca alternativă educațională ce cultivă atitudini și valori etern- valabile”, a transmis directorul de festival, prof. Tereza Cândea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax