Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Festivalul Toamnei, ediția a IX-a: Standuri cu exponate de toamnă, la Liceul Teoretic Teiuș

Publicat

festivalul toamnei 2018 teius

În săptămâna 22-26 octombrie s-a derulat proiectul regional „Festivalul Toamnei”, ediția a IX-a, proiect coordonat de Liceul Teoretic Teiuș, Alba.

Etapa locală a implicat elevii în activități precum: organizarea de standuri cu exponate de toamnă, amenajarea sălilor de clasă promovând atmosfera autumnală și valorificarea, într-o manieră proprie, originală și creativă, a muncii depuse.

„Festivalul Toamnei, devenit tradiție deja, își focalizează atenția asupra elevilor, mai ales pe formarea și dezvoltarea capacităţilor şi deprinderilor, pe creşterea gradului de cultură prin dezvoltarea simţului estetic şi artistic, pe dezvoltarea sentimentelor de respect şi apreciere a valorilor tradiţionale, pe formarea unor trăsături pozitive de voinţă şi caracter în concordanţă cu valorile tradiţionale și pe creşterea nivelului colaborare a părinţilor şi a comunităţii locale cu unitatea de învățământ.

Juriul, format din cadre didactice și reprezentanți ai comunității locale, a apreciat creativitatea, originalitatea, designul și prezentarea produselor finale realizate de fiecare clasă.

Etapa regională a proiectului se derulează în perioada imediat următoare și presupune un concurs de fotografie și pictură (desene) ce valorifică frumusețile toamnei și a activităților derulate în etapa locală.

„Pentru preșcolarii și elevii teiușeni, toamna reprezintă bogăție de culoare, emoție, creativitate, bunăstare și inspirație, care transformate artistic și estetic, fac parte din spiritualitatea tradițională autohtonă. Proiectul derulat accentuează importanța comunicării interpersonale și relaționarea eficientă dintre copii, precum și lucru în echipă prin antrenarea lor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a membrilor comunităţii în derularea unor activităţi educative, antreprenoriale, de creaţie şi cultură”, a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.

Partenerii proiectului: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Casa Corpului Didactic Alba, Primăria Teiuș și Primăria Vințu de Jos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax