Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Festivalul Toamnei” la Grădinița Nr. 12 din Alba Iulia. Copiii și-au pregătit haine de sărbătoare și daruri minunate

Publicat

Pe durata a patru săptămâni, copiii Grădiniței cu Program Prelungit Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia au parcurs proiectul de cercetare „Din talentele naturii” și au încercat să descopere toamna cu tot alaiul ei de aspecte, fenomene, culori, miresme, bogății și daruri. Și pentru că am considerat că cel mai potrivit mod de a încheia acest proiect tematic este un eveniment care să marcheze și să încununeze întreaga muncă depusă, ultima săptămână din proiect, dedicată consolidării și evaluării cunoștintelor, s-a intitulat sugestiv: „Festivalul Toamnei”.

Curiozitatea copiilor şi dorinţa lor continuă de a explora, descoperi şi înţelege procesele din lumea înconjurătoare reprezintă bazele pe care se construieşte apoi cunoaşterea, iar încurajarea, stimularea şi valorificarea acestor calităţi ale copiilor rămân în sarcina adulţilor, părinţi şi cadre didactice deopotrivă, care ar trebui să sprijine pe cât le este cu putinţă aceste demersuri.

Este binecunoscut faptul că anotimpul Toamna este unul al hărniciei, iar echipele de acasă au primit provocarea de a parcurge acest proiect tematic îmbinând munca cu jocul, deoarece jocul este nu doar activitatea preferată a copiilor, ci și modul cel mai firesc prin care ei învață și își lărgesc sfera cunoașterii despre lume și viața.

Așadar, în săptămâna dedicată „Festivalului Toamnei”, educatoarele au propus jocuri variate de sistematizare și evaluare a cunoștințelor acumulate în această perioadă: jocuri de atentie, perspicacitate, triere a aserțiunilor (Adevărat sau Fals?), concursuri de ghicitori și alte surprize minunate. Momentul culminant a fost celebrarea Festivalului Toamnei, altfel în acest an, dar tot împreună, în condițiile impuse de contextul actual și cu resursele avute la dispoziție.

Fiecare grupă a așteptat cu bucurie ziua festivalului, pentru că este zi de petrecere, cu fructe parfumate și legume proaspete, prăjituri cu mere, pere în panere…

Anul acesta, copilașii au avut ocazia să se costumeze după bunul plac și apoi să prezinte un dar sau daruri ale toamnei preferate, care au primit o înfățișare nouă, fiind personificate cu îndemanare și creativitate.

„Pe parcursul acestei perioade, educatoarele au venit în sprijinul echipelor de acasă cu propuneri de activități educative interesante și distractive desfășurate zilnic pe diverse platforme educaționale (Zoom, Teams, Meet etc.). Prin contextele de învățare create în mediul online, s-a încercat o compensare a lipsei întâlnirilor tradiționale și firești, de care tuturor ne este tare dor, și s-a oferit copiilor posibilitatea să socializeze, să schimbe idei și impresii, să păstreze contactul cu colegii lor si cu educatoarele și cu mediul grădiniței. Întânirile online se desfășoară zilnic, pentru a se asigura o continuitate a activităților și o rutină, care sunt necesare copiilor.

Pe lângă aceste întâlniri, educatoarele lansează zilnic provocări, angrenând părinții și copiii să desfășoare activități plăcute de învățare în mediul de acasă sau în aer liber. În acest scop, propun și diverse materiale utile: link-uri, povești, jocuri din domeniul Științe, activităţi senzoriale, jocuri muzicale, de mișcare, exerciții de brainstorming, exerciții de completare a unor propoziții lacunare, în scopul stimulării limbajului și creativității, dar și povești terapeutice, pentru că există o colaborare strânsă cu „specialiștii” unității (prof. consilier școlar și prof. logoped)

Managerul G.P.P. Step By Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției, a transmis, prin intermediul paginii de Facebook un mesaj: Pe această cale, adresăm mulțumiri echipelor minunate de acasă, pentru frumoasa colaborare, care a adus multe roade în această toamnă, iar imaginile vorbesc de la sine”, au transmis reprezentanții grădiniței

„Pe parcursul acestor patru săptămâni, ne-ați fost alături în încercarea noastră de a crea contexte plăcute și inedite de învățare în mediul de acasă, dovedind încă o data susținerea, implicarea și atenția pe care le acordați în educația copiilor dumneavoastră. Ne bucurăm că am reusit să sărbătorim împreună Festivalul Toamnei, care a primit o culoare inedită prin atmosfera de sărbătoare pe care ați creat-o în casele dumneavoastră cu aceasta ocazie, prin ținutele festive ale copiilor, momentele artistice și lucrările realizate și prezentate cu acest prilej” , a transmis prof. înv. preșcolar. Ioana Delia Decean, responsabil imagine al GPP Step by Step Nr.12 Alba Iulia.

Mai multe fotografii legate de acestă activitate găsiți AICI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax