Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Festivalul Folk „Zilele Tineretului” la Cugir. Andrei Păunescu și Vasile Mardare au fost invitații speciali ai primei seri

Publicat

DSC_7293 Prima seară a Festivalului Folk „Zilele Tineretului”, festival ajuns în acest an la ediția cu numărul IX, a fost dedicată trupelor și soliștii ai genului folk – rock din urbea cugireană. Au urecat pe scenă Valentin Iloae, Trupa „Infinity”,”StarDust”, Vasile Palfi și nu în ultimul rând cei doi invitați speciali bănățeanul Vasile Mardare – folkist, cantautor, fost membru al cenaclurilor „Flacăra” și „Totuși iubirea”, și Andrei Păunescu alături de Trupa „Totuși”-. Folkistul bucureștean a interpretat piese din repertoriul propriu, dar și piese care au purtat semnătura regretatului poet, Adrian Păunescu.

Printre piesele interpretate de către Andrei Păunescu s-au numărat:„Haide mamă, haide tată” – pe versuriile lui Adrian Păunescu, piesă dedicată cum spunea și Andrei de la microfonul de pe scena festivalului:părinților care mai sunt, dar și celor ce nu mai sunt”,„Iobag la patron, iobag la stat”, urmată de „ Las-o să plece”.

DSC_7315 Piesele au fost condimentate cu acorduri a unor melodii rock internațional susținute de către Vlady Săteanu (chitară-bass) alături de Andrei Păunescu.

Recitalul s-a încheiat cu melodia „Doamne, ocrotește-i pe români”, piesă interpretată pe scenă alături prietenul său Vasile Mardare.

La finalul concertului, Andrei Păunescu a ținut să declare:”O reluare după mulți ani a pieselor Cenaclului Flacăra,eram adolescent când am venit prima dată la Cugir alături de tatăl meu în anul 1984-1985. M-a impresionat comunitatea folk și rock care este aici, m-am bucurat că piese au prins foarte bine la public și le-au plăcut. Chiar dacă este un oraș mic comunitatea folk este mai numeroasă și inimoasă decât în orașele mari ale țării”.

Andrei Păunescu este fiul regretatului mare poet român Adrian Păunescu l-a urmat pe tatăl său în turnee în cadrul Cenacluriilor Flacăra și Totuși iubirea, realizează emisiuni radio la România Bucureşti FM, predă jurnalism la Universitatea Spiru Haret din București.A înființat trupa „Totuși” în anul 1983, trupă care a susținut peste 2.000 de spectacole, cu prezențe în multe orașe, televiziuni, posturi radio și numeroase festivaluri atât în țară cât și peste hotare.

Seara s-a încheiat cu acorduri de muzică rock și rock alternativ susținute de către formația locală „Serenity”.
La eveniment au participat aproximativ 700 de persoane.

Text/Foto: Sorin Giurca

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax