Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Fetiţă născută prematur, în greutate de 500 de grame salvată de medicii de la Spitalul Judeţean Alba

Publicat

Medicii şi asistenţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba au reuşit să salveze o fetiţă care avea doar 500 de grame la naştere. Din august şi până acum, fetiţa a ajuns la 2 kilograme şi 400 de grame greutate. Mama fetiţei era în 26 de săptămâni de sarcină, iar copilul născut prematur a avut mai multe probleme de sănătate specifice.Transportarea într-un centru specializat din ţară a fost imposibilă. La început, fetiţa a fost alimentată artificial, apoi cu lapte praf.

În 16 august, o femeie din Aiud a adus pe lume o fetiţă de numai 500 de grame. Prin eforturile susţinute ale întregii echipe medicale de la secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Alba, după aproape de două luni şi jumătate, fetiţa a ajuns la greutatea de 2 kilograme şi 400 de grame, iar medicii au considerat că poate fi externată. Copilul s-a născut prematur, la 26 de săptămâni de sarcină.

„Fetiţa a fost născută cu prematuritate de gradul IV, cel mai mare grad, iar starea ei după naștere nu a permis transportarea într-un centru specializat din ţară. Pentru a se recupera, fetița a fost ținută în incubator o lună de zile și a beneficiat de tratament specific. A fost alimentată artificial la început, iar mai apoi cu lapte praf”, a explicat Mihaela Câra, asistent șef în secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Aceasta a precizat că de cele mai multe ori copiii sunt născuţi prematur după cea de-a 30 săptămână de sarcină, ceea ce înseamnă că gradul de prematuritate este mai mic.

„Rezultatul la care am ajuns în cazul fetiței, care la naștere avea doar 500 de grame, este o reușită, întreaga echipă a fost foarte implicată și a ajutat la această performanță. Cea mai mare bucurie este să știm că în această săptămână poate fi externată în grija familiei, cu o stare de sănătate bună”, a mai spus asistenta Mihaela Câra.

Potrivit datelor centralizate în secția de nou-născuți a spitalului din Alba Iulia, într-o lună se nasc prematur, în medie, 7-8 copii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax