Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Final de campanie #10 PENTRU SIGURANȚĂ. Acțiunile informativ – preventive, dedicate elevilor, vor continua în Alba

Publicat


În ultimele două săptămâni, polițiști, jandarmi, pompieri și specialiștii A.N.I.T.P. și A.N.A. au participat la 60 de activități informativ – preventive de care au beneficiat pese 2.500 de elevi de gimnaziu și liceu. Acțiunile dedicate siguranței elevilor vor continua, în județul Alba, chiar dacă campania #10 PENTRU SIGURANȚĂ a ajuns la final.

În perioada 09- 20 septembrie 2019, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi „Avram Iancu” Alba, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” Alba, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia și-au reunit forțele în carul campaniei #10 PENTRU SIGURANȚĂ, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și dedicată siguranței elevilor.

Astfel, peste 2.500 de elevi au participat la discuții legate de prevenirea traficului de persoane, al consumului de droguri, a faptelor cu violență și a victimizării din accidente.

Profesorii și părinții au fost îndemnați să urmărească comportamentul tinerilor să și intervină, imediat, dacă observă schimbări de comportament sau diminuarea performanței școlare. Subiectele tabu, referitoare la educația sexuală sau consumul de droguri nu trebuie evitate nici la școală, nici în familie, iar problemele ce apar nu trebuie ignorate pentru că ele nu vor dispărea de la sine, ci se vor agrava, mai ales dacă este vorba de consumul de droguri.

Atât elevii cât și cadrele didactice au apreciat mesajele și sfaturile primite de la polițiști, jandarmi, pompieri și specialiștii A.N.I.T.P. și A.N.A. și s-au arătat interesați să-i mai întâlnească; „Vă mulțumim tare mult pentru că ați ales să ne vizitați! Aveți un feeling minunat cu elevii, iar informațiile pe care le aduceți sunt foarte valoroase. Vă mai așteptăm pe la noi!” , ne-a transmis o profesoară de la Liceul Tehnologic Agricol ,,Alexandru Borza” Ciumbrud, iar directoarea Scolii Gimnaziale din Ciugud, Teodora Simion, a spus: „A fost o activitate interesantă. Cu toții am avut de învățat, atât copiii cât și cadrele didactice care au asistat la activitate. Am aflat lucruri noi, care ne-au făcut să reflectăm mai mult asupra sănătății noastre”.

Activitățile desfășurate în cadrul Campaniei #10 PENTRU SIGURANȚĂ s-au derulat cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Alba și al Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Siguranța elevilor rămâne prioritatea tuturor instituțiilor implicate în această campanie, iar activitățile informativ – preventive vor fi continuate pe perioada întregului an școlar.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate