Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Final de campanie #10 PENTRU SIGURANȚĂ. Acțiunile informativ – preventive, dedicate elevilor, vor continua în Alba

Publicat

În ultimele două săptămâni, polițiști, jandarmi, pompieri și specialiștii A.N.I.T.P. și A.N.A. au participat la 60 de activități informativ – preventive de care au beneficiat pese 2.500 de elevi de gimnaziu și liceu. Acțiunile dedicate siguranței elevilor vor continua, în județul Alba, chiar dacă campania #10 PENTRU SIGURANȚĂ a ajuns la final.

În perioada 09- 20 septembrie 2019, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi „Avram Iancu” Alba, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” Alba, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia și-au reunit forțele în carul campaniei #10 PENTRU SIGURANȚĂ, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și dedicată siguranței elevilor.

Astfel, peste 2.500 de elevi au participat la discuții legate de prevenirea traficului de persoane, al consumului de droguri, a faptelor cu violență și a victimizării din accidente.

Profesorii și părinții au fost îndemnați să urmărească comportamentul tinerilor să și intervină, imediat, dacă observă schimbări de comportament sau diminuarea performanței școlare. Subiectele tabu, referitoare la educația sexuală sau consumul de droguri nu trebuie evitate nici la școală, nici în familie, iar problemele ce apar nu trebuie ignorate pentru că ele nu vor dispărea de la sine, ci se vor agrava, mai ales dacă este vorba de consumul de droguri.

Atât elevii cât și cadrele didactice au apreciat mesajele și sfaturile primite de la polițiști, jandarmi, pompieri și specialiștii A.N.I.T.P. și A.N.A. și s-au arătat interesați să-i mai întâlnească; „Vă mulțumim tare mult pentru că ați ales să ne vizitați! Aveți un feeling minunat cu elevii, iar informațiile pe care le aduceți sunt foarte valoroase. Vă mai așteptăm pe la noi!” , ne-a transmis o profesoară de la Liceul Tehnologic Agricol ,,Alexandru Borza” Ciumbrud, iar directoarea Scolii Gimnaziale din Ciugud, Teodora Simion, a spus: „A fost o activitate interesantă. Cu toții am avut de învățat, atât copiii cât și cadrele didactice care au asistat la activitate. Am aflat lucruri noi, care ne-au făcut să reflectăm mai mult asupra sănătății noastre”.

Activitățile desfășurate în cadrul Campaniei #10 PENTRU SIGURANȚĂ s-au derulat cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Alba și al Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Siguranța elevilor rămâne prioritatea tuturor instituțiilor implicate în această campanie, iar activitățile informativ – preventive vor fi continuate pe perioada întregului an școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax