Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Final de FEERIC FASHION DAYS la Alba Iulia: Colecții cu buline colorate, mătăsuri semitransparente și cele mai ”hot„ trenduri din moda masculină


Publicat

S-a încheiat prima ediție a Festivalului Feeric Fashion Days la Alba Iulia. Ultima zi a celui mai mare festival de modă din România a adus pe podiumul de la Poarta a III-a a Cetății colecții Anca Stănilă (brand Anka’s), Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Lany’s. Un moment inedit a fost colecția „Trends”, cu cele mai „hot” trenduri din moda masculină semnate de stilista Adina Buzatu. „Flori, buline și libelule”, „Ocean Blue”, „Sin City”, „Jardin’s d’été”, „Trends” by Adina Buzatu sunt colecțiile care au putut fi admirate și aplaudate de publicul spectator. Și pentru că fiecare creație are nevoie și de un machiaj potrivit, Andreea Anghel, Sorina Brumariu și Mihaela Haplea au fost cele care au scos în evidență trăsăturile feței ale manechinelor care au defilat pe podium. Iar pentru coafuri „responsabile” sunt Ioana Iosep, Iulia Brown și Adela Ruja.

Cea de-a doua gală Feeric Fashion Days, a cărei gazdă a fost Dana Săvuică, a fost deschisă de Gabriela Atanasov cu creații viu colorate pentru sezonul estival cu tendințe ale anilor ’60 din colecția, „Flori, buline și libelule”.

Autoarea acestei colecții a considerat că femeile trebuie să fie în această vară flori, buline și libelule. Astfel au fost create schițe de flori ca să le îmbrace pe femei, iar rochiilor de seară li s-au atașat „aripi” de libelule în loc de umeri, iar celelate piese inspirate din anii ’60 au fost „bombardate” cu buline colorate. Deși colecția este inspirată din natură, influențe din decadele trecute nu lipsesc nici de această dată. Linii simple, geometrice, imprimeuri jucăușe inspirate din anii ’60 amestecate cu fuste pline de volum inspirate din anii ’50 „condimentate” cu umeri proeminenți din perioada disco a anilor ’80. Mătase, voal, bumbac toate aceste „ingrediente” dulci și picante se regăsesc în rețea unei noi garderobe a femeii „sweet paprika”. Parfumate, jucăușe și feminine sunt atributele care le caracterizează pe femeile „sweet paprika” din vara anului 2014.

Gabriela Atanasov spune despre colecția sa că o visează pe podium din primăvara anului trecut, când avea și câteva schițe realizate. „Sunt mândă că am putut să îmi prezint nebunia creatoare aici la Alba Iulia în cadrul Feeric Fashion Days”, a spus designerul.

Colecția designerului bihorean, Rozalia Bot, „Sin City” a ajuns și pe podiumul Feeric Fashion Days de la Alba Iulia. Rochiile elegante și feminine sunt rodul colecției inspirate de familia modernă, căreia îi place să fie în centrul atenției, nefăcând rabat de la starea de bine și confortul ținutei. O femeie elegantă, chic care nu uită dincolo de responsabilitățile zilnice să își exprime senzualitatea.

Adriana Goilav și Ioana Onaca designerii brand-ului Lany’s au prezentat la Alba Iulia colecția de vară 2014 „Jardin’s d’été”. Rochiile se înfășoară pe trupul femeii asemenea unor plante fermecate acoperind-ul și totodată dezvăluindu-l misterios. Drapajele, texturile, semitransparențele și detalii de accesorii sunt câteva dintre elementele care compun cu atenție și dezvoltă tema colecției.

„Putem închide ochii și să ne imaginăm. Suntem o pată într-o sferă albastră. Nu știm unde se sfârșește cerul și unde începe oceanul. Sunete diferite ne inundă auzul. Par a fi o orchestră ce își acoperă instrumentele. Nisipul fierbinte ne arde tălpile. Muzica pare lină, suavă, Ne cheamă spre ea. Apele spumate de îmbrățișează gleznele fierbinți. O poartă se deschide. În albastrul de după ea, o frumoasă femeie și-a clădit din gânduri o insulă pe care își odihnește trupul”, aceasta este descrierea unei zile de vară numai potrivită pentru a purta creațiile colecției „Ocean Blue” semnate de Anca Stănilă, designerul brand-ului Anka’s.

Și pentru că în ultimele zile femeile au fost răsfățate cu creații una și una, iar bărbații au putut admira frumoasele manechine. Duminică a venit rândul bărbaților să afle care sunt cele mai „hot” trenduri din moda masculină. Colecția „Trends” semnată de una dintre cei mai buni stiliști din România, Adina Buzatu a răsfățat privirile femeilor cu manechinii care au defilat pe podium, iar pentru bărbații care se respectă a venit cu cele mai „fresh” noutăți din moda masculină.

Pe ritmurile clapelor apăsate de Marius Mihalache, și pe vocea Crinei Matei s-a dat startul ultimei colecții, care a încheiat Festivalul de Modă Feeric Fashion Days la Alba Iulia. Colecția a cuprins ultimele trenduri din moda masculină, care au fost lansate în ultimele săptămâni la cele mai importante târguri de profil din Europa și la care stilista Adina Buzatu a participat. Le-a adus în România, iar duminică au ajuns și la Alba Iulia pentru iubitorii de frumos și nu numai.

Iar după multitudinea de culori, mătăsuri, imprimeuri, buline, machiaje și coafuri care au făcut ca ultima seară de Feeric Fashion Days să fie feerică, Mitichi, omul care a înființat acest festival a spus că speră a anul viitor Alba Iulia să fie din nou transformată în „Capitala Modei”.

Pentru ca prima ediție de Feeric Fashion Days să se încheie grandios la Alba Iulia, după prezentarea colecțiilor publicul spectator a avut ocazia să participe la Ceremonialul schimbului de gardă mare, cu torțe și salve de tun în Piața Cetății.

Mai jos puteți vedea o galerie foto de la colecțiile prezentate în ultima zi de Festival Feeric Fashion Days la Alba Iulia.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EVENIMENT

  FOTO VIDEO: Accident GRAV în Alba Iulia. Un pieton a fost lovit de o mașină

  Publicat

  Un accident grav de circulație s-a produs luni dimineață, în jurul orei 8:45 în Alba Iulia, pe Bulevardul Încoronării. 

  Din primele informații, un bărbat a fost lovit de o mașină cu număr de Alba.

  Potrivit polițiștilor, este vorba despre un bărbat care a fost acroșat de un autoturism pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia (zona intersecției cu strada Izvorului – Dealul Furcilor).

  Victima este rănită, posibil grav. Cercetarea la fața locului este în desfășurare.

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EDUCAȚIE

  REZULTATE admitere 2020 la Universitatea din Alba Iulia, sesiunea de toamnă. LISTELE candidaților admiși la licență sau master

  Publicat

  universitatea alba Iulia UAB

  Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a publicat rezultatele la admitere 2020, sesiunea de toamnă. Până vineri, cei admiși se pot înmatricula pe locurile pe care au intrat. Pentru cei admiși pe locuri cu taxă, înmatricularea se face până în 30 septembrie.

  AICI, rezultate admitere la studii de licență.

  AICI, rezultate admitere la studii de licență, candidați proveniți din sistemul de protecție socială.

  AICI, rezultate admitere la studii de licență, candidați din mediul rural.

  AICI, rezultate admitere la studii de licență, români de pretutindeni.

  AICI, rezultate admitere masterat.

  AICI, rezultate admitere masterat români de pretutindeni.

  CALENDAR

  21 septembrie – 25 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate de la buget şi înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă;

  28 septembrie – 30 septembrie – Înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor, în zilele lucrătoare).

  Studenții admiși pe loc cu taxă sau la ID vor achita, la înmatriculare, ¼ din taxa de școlarizare anuală, specifică fiecărei specializări, conform regulamentului în vigoare.

  Până în data de 23 septembrie, toți studenții înmatriculați (în ambele sesiuni ale Admiterii, dar și studenții din anii mai mari) își pot depune online cererile pentru cazarea în căminele studențești.

  Pentru a afla la ce program de studii de licență sau de masterat au fost admiși, candidații trebuie să își verifice numărul dosarului de concurs care apare pe fișa de înscriere și pe legitimația de concurs și să-l caute  în listele afișate pe site cu rezultatele  admiterii, în ordinea opțiunilor. Candidații vor găsi afișat pe site numărul legitimației personale, specializarea și tipul de loc pe care au fost admiși.

  Anul universitar 2020-2021 la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) va începe în data de 1 octombrie, cel mai probabil în scenariul hibrid, pentru primul semestru.

  UAB va anunța oficial, cu 7 zile înainte de începerea cursurilor universitar, scenariul ales, în funcție de evoluția epidemiologică. La începutul anului universitar, va organiza o festivitate de deschidere specială, online.

  Potrivit reprezentanților universității, în semestrul I, cursurile și seminariile teoretice de la toate programele de studiu se vor desfășura, cel mai probabil, preponderent online (licență, masterat și doctorat, toți anii de studiu), cu excepția anumitor lucrări practice, laboratoare și proiecte care presupun, cu necesitate, prezența fizică a studenților pentru activități față-în-față (în special la programe din arealul științelor exacte și inginerești și al specializărilor vocaționale).

  Universitatea va face cunoscute (pe site și în paginile de social-media) programarea / orarul întâlnirilor față-în-față, acolo unde este cazul (program modular sau standard), precum și orarul activităților teoretice desfășurate exclusiv online.

  În prima zi a noului an universitar vor avea loc întâlniri online cu tutorii fiecărui program de studii, în cadrul cărora se vor comunica aspecte concrete privitoare la orare, accesarea platformelor de instruire activ-participativă, accesul la bazele de date-suport, la cursurile în format electronic etc.

  Studenții vor avea la dispoziție, în acest sens, și un Ghid informativ.

  Tot în prima săptămână, studenții UAB vor beneficia și de consiliere tutorială directă, din partea Microsoft, cu privire la folosirea eficientă a platformelor educaționale în format online.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Primetime Emmy 2020: Fără covor roșu, fără celebrități în ținute de gală. Lista trofeelor atribuite în gala transmisă online

  Publicat

  Cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru producţiile de televiziune, a fost dominată de producţiile ”Schitt’s Creek”, ”Succession” şi ”Watchmen”.

  Fără covor roşu, fără celebrităţi în ţinute de gală şi fără “Game of Thrones”: cea de-a 72-a ediţie a premiilor Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru producţiile de televiziune, s-a desfăşurat duminică în cadrul unui show 100% virtual, o premieră la Hollywood de la debutul pandemiei, transmite vineri AFP.

  Coronavirusul a bulversat în ultimele şase luni industria divertismentului, iar toate filmările au fost anulate sau amânate în California pe perioada măsurilor de închidere şi izolare.

  În faţa unei săli goale, comedianul Jimmy Kimmel a prezenta Gala Premiilor Emmy, iar actorii, regizorii şi producătorii nominalizaţi au aştepta cu emoţie să afle numele laureaţilor din acest an din confortul salonului sau al camerei de zi, la domiciliul fiecăruia.

  Prezentăm mai jos lista celor mai importante trofee atribuite duminică seară la Los Angeles.

  Cel mai bun serial dramatic – ”Succession” (HBO)

  ”Succession” a fost desemnat cel mai bun serial dramatic la cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, desfăşurată duminică seară la Los Angeles, informează AFP

  La această categorie au fost nominalizate serialele „Better Call Saul” (AMC), „The Crown” (Netflix), „The Handmaid’s Tale” (Hulu), „Killing Eve” (AMC), „The Mandalorian” (Disney+), „Ozark” (Netflix) şi „Stranger Things” (Netflix).

  În 2019, la această categorie s-a impus serialul „Game of Thrones”.

  Cel mai bun serial de comedie”Schitt’s Creek” (Pop TV/Netflix)

  În aceeaşi categorie au mai fost nominalizate producţiile „Curb Your Enthusiasm” (HBO), „Dead to Me” (Netflix), „The Good Place” (NBC), „Insecure” (HBO), „The Kominsky Method” (Netflix), „The Marvelous Mrs. Maisel” (Amazon Prime Video) şi „What We Do in the Shadows” (FX).

  Creat de Dan şi Eugene Levy, ”Schitt’s Creek” este un serial de comedie canadian, ajuns la cel de-al şaselea sezon, despre o familie privilegiată care se confruntă cu probleme financiare. Actorii Eugene Levy şi Catherine O’Hara interpretează rolurile principale.

  Serialul a trecut aproape neobservat timp de patru sezoane, după care a cunoscut succesul prin preluarea sa de către Netflix. Deşi nu a fost nominalizat până în prezent la niciun premiu Emmy, în cadrul ediţiei de anul acesta a fost recompensat cu toate trofeele din categoria producţie de comedie: Eugene Levy, desemnat cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie, Catherine O’Hara, cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie, Annie Murphy, cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial de comedie, Dan Levy, cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie, Andrew Cividino şi Daniel Levy, pentru cea mai bună regie, iar Daniel Levy, cel mai bun scenariu.

  În 2019, la această categorie s-a impus serialul „Fleabag”.

  Cea mai bună miniserie TV – ”Watchmen” (HBO)

  Cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie – Eugene Levy (”Schitt’s Creek”)

  Eugene Levy a primit duminică seară, la Los Angeles, premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie pentru interpretarea sa din producţia de televiziune ”Schitt’s Creek”, potrivit site-ul oficial al evenimentului.

  La această categorie au mai concurat actorii Anthony Anderson („black-ish”), Don Cheadle („Black Monday”), Ted Danson („The Good Place”), Michael Douglas („The Kominsky Method”) şi Ramy Yousef („Ramy”).

  În 2019, trofeul atribuit în cadrul acestei categorii a fost câştigat de Bill Hader, protagonistul serialului „Barry”.

  Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie – Catherine O’Hara (”Schitt’s Creek”)

  Catherine O’Hara a fost desemnată cea mai bună actriţă distribuită în rolul principal într-un serial de comedie pentru interpretarea sa din producţia ”Schitt’s Creek”, la gala premiilor Primetime Emmy 2020, desfăşurată duminică seară la Los Angeles, potrivit site-ului oficial al evenimentului

  La această categorie au mai concurat actriţele ChristinaApplegate („Dead to Me”), Rachel Brosnahan („The Marvelous Mrs. Maisel”), Linda Cardellini („Dead to Me”), Issa Rae („Insecure”) şi Tracee Ellis Ross („black-ish”).

  În 2019, acest trofeu a fost câştigat de Phoebe Waller-Bridge, protagonista serialului „Fleabag”.

  Cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramatic – Jeremy Strong (”Succession”)

  Jeremy Strong a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun actor distribuit în rolul principal dintr-un serial dramatic, cu interpretarea sa din producţia de televiziune ”Succession”, informează AFP.

  La această categorie au mai fost nominalizaţi actorii Jason Bateman („Ozark”), Sterling K. Brown („This is Us”), Steve Carell („The Morning Show”), Brian Cox („Succession”) şi Billy Porter („Pose”).

  În 2019, premiul la această categorie a revenit actorului Billy Porter pentru rolul din producţia de televiziune „Pose”.

  Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic – Zendaya (”Euphoria”)

  Zendaya a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic, graţie interpretării sale din producţia de televiziune ”Euphoria”, în cadrul celei de-a 72-a ediţii a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, desfăşurată duminică seară la Los Angeles, relatează AFP.
  La această categorie au mai concurat actriţele Jennifer Aniston („The Morning Show”), Olivia Colman („The Crown”), Jodie Comer („Killing Eve”), Laura Linney („Ozark”) şi Sandra Oh („Killing Eve”).
  În 2019, acest trofeu a fost câştigat de actriţa Jodie Comer, graţie interpretării sale din producţia TV „Killing Eve”.

  Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie – Dan Levy (”Schitt’s Creek”)

  Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie – Annie Murphy (”Schitt’s Creek”)

  Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramatic – Billy Crudup (”The Morning Show”)

  Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial dramatic – Julia Garner (”Ozark”)

  Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Mark Ruffalo (”I Know This Much Is True”)

  Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Regina King (”Watchmen”)

  Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Yahya Abdul-Mateen II (”Watchmen”)

  Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Uzo Aduba (”Mrs. America”)

  Cea mai bună regie a unui serial de comedie – Andrew Cividino şi Daniel Levy („Schitt’s Creek”)

  Cea mai bună regie a unui serial dramatic – Andrij Parekh („Succession”)

  Cea mai bună regie pentru o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Maria Schrader („Unorthodox”)

  Cel mai bun scenariu pentru un serial dramatic – Jesse Armstrong („Succession”)

  Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie – Daniel Levy („Schitt’s Creek”)

  Cel mai bun scenariu pentru o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Damon Lindelof şi Cord Jefferson („Watchmen”).

  AGERPRES

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ADMINISTRATIE

  Interdicție la funcții pentru personalul contractual din administraţie condamnat penal definitiv. Proiect

  Publicat

  birou

  Un proiect de lege prevede ca personalul contractual din administraţie, care a primit o condamnare penală definitivă pentru infracţiuni comise în poziţia ocupată, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei, să nu mai poată ocupa acel post.

  „Românii au constatat recent că o persoană condamnată definitiv pentru infracţiuni comise în poziţia publică pe care o ocupa trebuie repusă în acea poziţie, chiar dacă infracţiunea a fost comisă în funcţia publică ocupată.

  Acest lucru este posibil pentru că persoana despre care vorbesc avea statut de personal contractual.

  Nu toţi cei care lucrează în administraţia publică sunt funcţionari publici. Practic, din totalul de peste 1,2 milioane de angajaţi în sistemul public, doar 200.000 sunt funcţionari publici şi peste 1 milion de angajaţi constituie acest personal contractual”, a explicat senatorul USR Florina Presadă, inițiatorul proiectului.

  Vezi și Angajări la stat în Alba. Posturi vacante la mai multe instituții publice din județ. Condiții pentru candidați

  Ea a adăugat că, în momentul în care personalul contractual suferă o condamnare penală pentru infracţiuni comise în poziţiile publice ocupate, nu intervine încetarea de drept a contractului de muncă, aşa cum se întâmplă în cazul funcţionarilor publici.

  „Codul administrativ nu include această reglementare aşa cum o face pentru funcţionarii publici. Prin propunerea legislativă pe care o voi depune mâine la Senat completez Codul administrativ, astfel încât să intervină încetarea de drept a contractului de muncă pentru personalul contractual condamnat penal definitiv pentru infracţiuni de serviciu, de corupţie, contra autorităţii sau contra umanităţii, în poziţiile publice ocupate. Practic, vreau ca şi personalul contractual şi funcţionarii publici să răspundă aceloraşi rigori de integritate, aceloraşi exigenţe de integritate, pentru că numai în acest fel putem să apărăm interesul public şi funcţia publică”, a afirmat senatorul USR.

  Presadă a spus că, dacă primeşte o pedeapsă cu suspendare, în acest moment, personalul contractual poate să se întoarcă la serviciu, deoarece legislaţia prevede că un contract de muncă încetează doar dacă angajatul execută efectiv pedeapsa în închisoare.

  sursă: Agerpres

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate