Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Final de FEERIC FASHION DAYS la Alba Iulia: Colecții cu buline colorate, mătăsuri semitransparente și cele mai ”hot„ trenduri din moda masculină

Publicat

YouTube video

S-a încheiat prima ediție a Festivalului Feeric Fashion Days la Alba Iulia. Ultima zi a celui mai mare festival de modă din România a adus pe podiumul de la Poarta a III-a a Cetății colecții Anca Stănilă (brand Anka’s), Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Lany’s. Un moment inedit a fost colecția „Trends”, cu cele mai „hot” trenduri din moda masculină semnate de stilista Adina Buzatu. „Flori, buline și libelule”, „Ocean Blue”, „Sin City”, „Jardin’s d’été”, „Trends” by Adina Buzatu sunt colecțiile care au putut fi admirate și aplaudate de publicul spectator. Și pentru că fiecare creație are nevoie și de un machiaj potrivit, Andreea Anghel, Sorina Brumariu și Mihaela Haplea au fost cele care au scos în evidență trăsăturile feței ale manechinelor care au defilat pe podium. Iar pentru coafuri „responsabile” sunt Ioana Iosep, Iulia Brown și Adela Ruja.

Cea de-a doua gală Feeric Fashion Days, a cărei gazdă a fost Dana Săvuică, a fost deschisă de Gabriela Atanasov cu creații viu colorate pentru sezonul estival cu tendințe ale anilor ’60 din colecția, „Flori, buline și libelule”.

Autoarea acestei colecții a considerat că femeile trebuie să fie în această vară flori, buline și libelule. Astfel au fost create schițe de flori ca să le îmbrace pe femei, iar rochiilor de seară li s-au atașat „aripi” de libelule în loc de umeri, iar celelate piese inspirate din anii ’60 au fost „bombardate” cu buline colorate. Deși colecția este inspirată din natură, influențe din decadele trecute nu lipsesc nici de această dată. Linii simple, geometrice, imprimeuri jucăușe inspirate din anii ’60 amestecate cu fuste pline de volum inspirate din anii ’50 „condimentate” cu umeri proeminenți din perioada disco a anilor ’80. Mătase, voal, bumbac toate aceste „ingrediente” dulci și picante se regăsesc în rețea unei noi garderobe a femeii „sweet paprika”. Parfumate, jucăușe și feminine sunt atributele care le caracterizează pe femeile „sweet paprika” din vara anului 2014.

Gabriela Atanasov spune despre colecția sa că o visează pe podium din primăvara anului trecut, când avea și câteva schițe realizate. „Sunt mândă că am putut să îmi prezint nebunia creatoare aici la Alba Iulia în cadrul Feeric Fashion Days”, a spus designerul.

Colecția designerului bihorean, Rozalia Bot, „Sin City” a ajuns și pe podiumul Feeric Fashion Days de la Alba Iulia. Rochiile elegante și feminine sunt rodul colecției inspirate de familia modernă, căreia îi place să fie în centrul atenției, nefăcând rabat de la starea de bine și confortul ținutei. O femeie elegantă, chic care nu uită dincolo de responsabilitățile zilnice să își exprime senzualitatea.

Adriana Goilav și Ioana Onaca designerii brand-ului Lany’s au prezentat la Alba Iulia colecția de vară 2014 „Jardin’s d’été”. Rochiile se înfășoară pe trupul femeii asemenea unor plante fermecate acoperind-ul și totodată dezvăluindu-l misterios. Drapajele, texturile, semitransparențele și detalii de accesorii sunt câteva dintre elementele care compun cu atenție și dezvoltă tema colecției.

„Putem închide ochii și să ne imaginăm. Suntem o pată într-o sferă albastră. Nu știm unde se sfârșește cerul și unde începe oceanul. Sunete diferite ne inundă auzul. Par a fi o orchestră ce își acoperă instrumentele. Nisipul fierbinte ne arde tălpile. Muzica pare lină, suavă, Ne cheamă spre ea. Apele spumate de îmbrățișează gleznele fierbinți. O poartă se deschide. În albastrul de după ea, o frumoasă femeie și-a clădit din gânduri o insulă pe care își odihnește trupul”, aceasta este descrierea unei zile de vară numai potrivită pentru a purta creațiile colecției „Ocean Blue” semnate de Anca Stănilă, designerul brand-ului Anka’s.

Și pentru că în ultimele zile femeile au fost răsfățate cu creații una și una, iar bărbații au putut admira frumoasele manechine. Duminică a venit rândul bărbaților să afle care sunt cele mai „hot” trenduri din moda masculină. Colecția „Trends” semnată de una dintre cei mai buni stiliști din România, Adina Buzatu a răsfățat privirile femeilor cu manechinii care au defilat pe podium, iar pentru bărbații care se respectă a venit cu cele mai „fresh” noutăți din moda masculină.

Pe ritmurile clapelor apăsate de Marius Mihalache, și pe vocea Crinei Matei s-a dat startul ultimei colecții, care a încheiat Festivalul de Modă Feeric Fashion Days la Alba Iulia. Colecția a cuprins ultimele trenduri din moda masculină, care au fost lansate în ultimele săptămâni la cele mai importante târguri de profil din Europa și la care stilista Adina Buzatu a participat. Le-a adus în România, iar duminică au ajuns și la Alba Iulia pentru iubitorii de frumos și nu numai.

Iar după multitudinea de culori, mătăsuri, imprimeuri, buline, machiaje și coafuri care au făcut ca ultima seară de Feeric Fashion Days să fie feerică, Mitichi, omul care a înființat acest festival a spus că speră a anul viitor Alba Iulia să fie din nou transformată în „Capitala Modei”.

Pentru ca prima ediție de Feeric Fashion Days să se încheie grandios la Alba Iulia, după prezentarea colecțiilor publicul spectator a avut ocazia să participe la Ceremonialul schimbului de gardă mare, cu torțe și salve de tun în Piața Cetății.

Mai jos puteți vedea o galerie foto de la colecțiile prezentate în ultima zi de Festival Feeric Fashion Days la Alba Iulia.

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. diana

    luni, 07.07.2014 at 13:17

    de ce in alba evenimentele nu sunt atat de mediatizate? afli de ele doar dupa ce au avut loc. de exemplu, multa lume nici nu stie ca a cantat anna lesko in mall. 2 articole in ziare si 2 bannere in cetate nu sunt de ajuns.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax