Actualitate
FOTO: Finala concursului Maître d’Hotel – Trofeul „Marian Bugan”, la Castelul Bethlen-Haller Jidvei. Câștigătorii
Castelul Bethlen-Haller a găzduit și anul acesta finala celei de-a XVII-a ediții a concursului Maître d’Hotel – Trofeul „Marian Bugan”. Competiția dedicată profesioniștilor din domeniul HoReCa din întreaga țară s-a desfășurat în perioada 24-25 octombrie 2019, iar participanții și-au putut dovedi talentul și pregătirea în domeniu în cadrul unor probe riguros jurizate. Jidvei, în calitate de sponsor oficial, a sprijinit Asociația Națională a Maître d’Hotel (ANMH), condusă de Nicolae Pupăză, în organizarea și asigurarea celor mai bune condiții de desfășurare a evenimentului.
17 concurenți, șefi de sală și manageri de restaurante reprezentând toate zonele țării au avut prilejul de a-și demonstra abilitățile profesionale în fața unui juriu de specialitate format din 12 membri. Pentru a putea analiza îndeaproape și pentru a evalua polivalența și precizia necesare meseriei de maître d’hotel, pe parcursul tuturor probelor competiției președintele juriului, Sergiu Nedelea, a fost asistat în comisiile de jurizare de Liliana Bucătaru, Daniel Zotiu, Cornelia Toma, Virgil Mănescu, Bogdan Dumitrescu, Lucian Deac, Alin Smole, Vlad Mureșan, Mihai Ciucur, Cristian Szekely, Aurelian Luca, Petrișor Petcu și Marian Mihalcea.
Cunoștințele concurenților au fost testate pe parcursul a trei probe: o probă teoretică, o probă de decantare și servire a vinului și o probă de îndemânare în pregătirea și servirea unor preparate pe bază de pește și fructe de mare, precum și a piersicilor flambate.
Clasamentul final decis de juriu a fost următorul:
Marele Premiu – Trofeul „Marian Bugan” 2019 – Cătălin Ghiță
Locul I – Adrian Sasu
Locul II – Octavian Roșca
Locul III – Alin Slăvuțeanu.
Grupul Jidvei se bucură să poată sprijini demersurile Asociației Naționale a Maître d’Hotel care, prin Concursul Maître d’Hotel – Trofeul „Marian Bugan”, își propune ca an de an să stabilească, grație demonstrațiilor participanților, un etalon în privința calității serviciilor pe care trebuie să le ofere hotelurile și restaurantele din România.
Grupul Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viță-de-vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu.
În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea JIDVEI, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii 10 ani cu peste 500 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News