Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Firma de exerciţiu Season Tour de la Colegiul Economic din Alba Iulia a câştigat locul doi la competiţia Business Plan 2014-2015

elevi

Publicat

business plan season tour colegiul economic alba iulia 2015 Firma de exercițiu care a reprezentat judeţul Alba la competiţia Business Plan 2014-2015, a cincea ediție, s-a clasat pe locul doi. Season Tour SRL de la Colegiul Economic DPM din Alba Iulia a fost reprezentată de Elevii Mircea Chira și Bogdan Joldeș, coordonați de profesor Cristian Dincă.

Etapa regională a adunat la start șase firme de exercițiu din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Concursul se desfășoară la nivel național, având o serie de etape eliminatorii şi se adresează tuturor liceelor care utilizează firma de exercițiu ca metoda didactică.

Organizatorul competiției din acest an a fost Colegiul Economic Transilvania din Târgu Mureș. Firma de exercițiu albaiuliană a avut de trecut două etape, pe școală și pe județ, pentru a putea demonstra juriului regional că planul lor de afaceri este unul de succes. În cadrul competiției juriul, format din profesori și reprezentanți ai comunității de afaceri locale, a evaluat competențele și abilitățile practice specifice firmei de exercițiu, având drept scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor, pentru a corela pregătirea teoretică cu cea practică.

Podiumul competiției de anul acesta a fost ocupat de FE Art Studio SRL de la Colegiul Economic Târgu Mureș, urmată pe locul II de FE Season Tour de la Colegiul Economic DPM Alba Iulia și de FE Nouvelle Art de la Colegiul Economic George Barițiu din Sibiu.

Partenerii proiectului au fost: Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu ROCT.

Acest tip de competiții familiarizează elevii cu activitățile specifice mediului real economic, cu asumarea riscului, utilizând instrumentele specifice managementului riscului și cu dezvoltarea unor competențe necesare unui întreprinzător dinamic: gândirea critică, luarea deciziilor, asumarea responsabilităților, auto-organizarea și auto-evaluarea resurselor individuale.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate