Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ”Cârpeală românească”: fisurile din asfalt au fost acoperite cu smoală, pe ”Autostrada-Muzeu” Lugoj-Deva

Publicat

Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (Ilia-Holdea) rămâne închis, chiar dacă tronsonul este finalizat în proporție de 99%. În această zonă s-au făcut ”cârpeli”, fisurile din asfalt fiind acoperite cu smoală.

CNAIR a început reparaţiile în regie proprie, porțiunea în cauză fiind de câteva sute de metri, între lotul 3 şi lotul 2, în zona nodului rutier Holdea.

În septembrie, pe acest lot a apărut o fisură în asfalt, cu o lungime de 15 metri și o lățime de un centimetru. Alte problemele constatate pe acest tronson de autostradă sunt legate de scurgerea apelor, dar și de utilizarea unor umpluturi în terasamente care nu sunt bune. Potrivit societății civile, toate aceste lucruri puteau fi remediate sub trafic.

Secțiunea de 9 kilometri între Holdea și Măgina este în licitație, astfel că, chiar dacă se va da drumul circulaţiei pe Ilia – Holdea, în zona unde s-au făcut acele reparaţii nu se va circula, potrivit digi24.ro.

După expertize minuțioase, au fost găsite probleme la aparatele de reazem ale podului peste Mureș.

“Acest pod, chipurile avariat, este o noua bătaie de joc a CNAIR și MT la adresa românilor. Prin această operațiune de imagine, CNAIR încearcă să acopere decizia dezastruoasă de a ține închiși cei 21 de km de autostradă. Investițiile nu se fac pentru cetățeni, ci pentru orgoliul politicienilor de la MT și al funcționarilor de la CNAIR”, susţin membrii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, declara că lucrările la podul peste Mureş pe autostrada Lugoj-Deva lotul 3 se ridică la 80.000-100.000 de euro, că se vor finaliza în câteva zile şi că dacă experţii de la CESTRIN dau asigurări că acest obiectiv poate fi dat în trafic, cu restricţii de viteză, respectiv cu restricţii de tonaj, acest lucru se va întâmpla la sfârşitul acestui an.

surse: digi24.ro, adevărul.ro, Asociația Prof Infrastructură – Facebook

foto: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate