Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Florin Mărginean a preluat oficial funcția de președinte al Rotary Club Alba Iulia


Publicat

Florin Mărginean este noul președinte al Rotary Club Alba Iulia. Ceremonia de schimbare a președintelui, prin care Ilie Sbuciumelea a predat ștafeta conducerii a avut loc sub privirile mai multor reprezentanți ai cluburilor din județ și din țară, dar și a unor reprezentanți din Republica Moldova.

În prezența reprezentanților cluburilor din județ, dar și a altor invitați,  la restaurantul Hotelului Allegria din Alba Iulia a avut loc ceremonia oficială de schimbare a președintelui Rotary Club Alba Iulia.

În cadrul cermoniei. Ilie Sbuciumelea a predat ștafeta conducerii clubului, lui Florin Mărginean.

La ceremonia oficială au participat reprezentanţii cluburilor Abrud-Cîmpeni, Deva-Castrum, Teiuş, Sebeş, Clubul Civitas Solis, Lion, Rotaract şi Interact din Alba Iulia.

Pe lângă ei au fost prezenți și Guvernatori ai Districtului 2241 Romania și Republica Moldova, Mircea Solovastru și Ovidiu Cos.

Florin Mărginean, care va conduce clubul până anul viitor, şi-a început discursul de preşedinte prin a mulţumi tuturor, apoi a prezentat echipa cu care va lucra şi proiectele pentru anul 2018-2019.

Tema anului este Be The Inspiration iar pe această cale noul președinte a anunțat că are planuri mari, mai ales că la Alba Iulia se sărbătorește anul Centenarului Marii Uniri și Rotary Club Alba Iulia va avea multe acțiuni în această perioadă.

Dintre acestea, amintim:

„Sărbătorirea a 20 de ani de Rotaract”;

„Vizită de înfrăţire în Franţa”;

„Cupa Rotary la tenis de câmp”;

„Participare la ICC RO-AT-GE la Sibiu”;

„Traseul Fotografului Unirii”;

„Promenada inimilor”;

„Extinderea Clubului Rotaract”;

„Rotary Prietenia”; „

Rotary Plantează” (plantarea a 100 de arbori, cât împlineşte România de la Unire);

„Apa şi educaţia sanitară”;

„29 Noiembrie – 2 Decembrie – Alba Iulia 100”, cel mai important eveniment de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire;

„Seara de colinde 2018”;

„Bal Mascat”;

„Ziua Rotary Internaţional”;

„Balul Rotary 2019”;

Implementarea Global Grant Maria Beatrice.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Numărătoare paralelă PNL: Liberalii câștigă Primăriile Mirăslău, Cut și Sălciua

Publicat

PNL Alba a câștigat numărătorii paralele încă trei comune din Alba, pe lângă Vințu de Jos. 

Este vorba despre Mirăslău, unde PNL a avut 452 de voturi, PSD, 332 și USR, 83.

De asemenea PNL a mai câștigat Primăria Cut și Primăria Sălciua.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a PNL Alba. Gabriel Pleșa, preia conducerea. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație.După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Numărătoare paralelă PNL: Liberalii câștigă primăria Vințu de Jos

Publicat

Barbu Petru Ioan, candidatul PNL Vințu de Jos, a câștigat funcția de primar al localității, potrivit numărătorii paralele a liberalilor cu 400 de voturi diferență față de candidatul situat pe locul al doilea. 

Știre în curs de actualizare.

sursă foto: Facebook, Barbu Petru Ioan.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Umbra lui Mircea Hava, la Alba Iulia. Cine va câștiga cea mai importantă bătălie electorală a acestor alegeri locale

Publicat

PNL și USR PLUS așteaptă cu nerăbdare rezultatele de la secțiile de vot din municipiul Alba Iulia, principala miză a alegerilor locale din acest an, acolo unde lupta se dă deschis între Voicu Paul (PNL) și Gabriel Pleșa (USR PLUS). 

Orașul nu a intrat în EXIT POLL-urile televiziunilor, însă liberalii au început deja numărătoarea voturilor. Aceștia primesc informații în timp real de la reprezentanții lor în secțiile de votare, ceea ce înseamnă că în această seară vom afla numele viitorului primar al orașului.

Alba24 va prezenta rezultatele obținute, în timp real, de la sediul PNL Alba.

Cine sunt cei doi

Voicu Paul este viceprimar al municipiului Alba Iulia și l-a însoțit aproape 20 de ani pe fostul primar Mircea Hava, în cariera sa administrativă.

Voicu Paul nu a fost văzut ca un personaj puternic la nivel local, ci mai degrabă ca un bun executant. Și Hava, și Paul, provin din fostul PDL, iar Hava l-a susținut, după fuziunea cu PNL, pentru funcția de președinte al organizației PNL din Alba Iulia, în detrimentul candidatului mai vechilor liberali, Gabriel Pleșa. Acesta din urmă a fost convins de gruparea Hava să renunțe la candidatură cu o seară înainte și a primit atunci funcția mai degrabă onorifică de prim-vicepreședinte.

Voicu Paul le-a mărturisit celor prezenți la congresul de atunci că ”și vagoanele sunt importante, nu doar locomotiva”, insistând pe ideea că este un om de partid muncitor și eficient, chiar dacă nu intră în categoria celor care ”atrag” voturi. Se întâmpla în 2017 și, de atunci, între cei doi a fost mereu o concurență acerbă.

Și Voicu Paul, și Gabriel Pleșa au fost viceprimari, iar odată cu plecarea lui Hava la Bruxelles ca europarlamentar, după alegerile din 2019, între ei s-a aprins din nou spiritul de competiție, miza fiind preluarea atribuțiilor de primar.

Din nou Pleșa a fost cel care a renunțat, astfel că atribuțiile de primar i-au revenit favoritului lui Mircea Hava, Voicu Paul. Pleșa nu a mai așteptat nominalizarea previzibilă a candidatului PNL la funcția de primar la Alba Iulia și în urmă cu câteva luni a decis să candideze din partea USR.

În acest mod, cei doi au ajuns să se înfrunte reciproc și în alegeri.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate