Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO| Florin Roman, noul președinte al PNL Alba Iulia. A fost ales cu 211 voturi. Potor pierde cu doar 37 de voturi, mai puțin chiar decât Simion


Publicat

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman este noul președinte al PNL Alba Iulia. Acesta a fost ales cu 211 voturi de către membrii organizației locale. Călin Potor a pierdut funcția dorită, reușind să obțină doar 37 din voturile electoratului, mai puţine decât contracandidatul Adrian Simion, care a strâns 52 de voturi.

 Florin Roman, purtătorul de cuvânt Adrian Simion și deputatul Călin Potor au fost candidații la conducerea organizației PNL din Alba Iulia la alegerile ce au avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Liberalii din Alba Iulia și-au ales noua conducere, iar favorit detașat la funcția de președinte a fost, așa cum se și anticipa, Florin Roman. Deși se zvonea că bătălia se va da între Roman și Potor, acesta din urmă a reușit să obțină doar 37 de voturi, mai puțin chiar decât Adrian Simion.

UPDATE: Funcţiile de vicepreşedinţi ai organizaţiei Alba Iulia revin următorilor candidaţi: Rareş Buglea – 233 voturi, Simone Albani – 222 voturi, Gabriel Pleşa – 220 de voturi, Cornel Berindei – 204 voturi, Liviu Hondola – 203 voturi, Ştefan Cosmeanu – 180 voturi, Cosmin Sularia – 179 voturi, Emil Popescu – 164 voturi, Delia Mihălţan – 154 voturi. Pentru cele 9 funcții de vicepreședinți s-au înscris 32 de candidați. Aceștia au fost aleși din rândul membrilor PNL în funcție de numărul de voturi.

Membri în Biroul Municipal al PNL Alba Iulia: Nicolae Nistor – 154 voturi, Gheorghe Brad – 145 voturi, Gelu Nistea – 140 voturi, Daniel Zdrânc – 140 voturi, Adrian Emil Negruţiu – 139 voturi, Raluca Rotaru – 133 voturi, Nicolae Mărginean-132, Nicolae Rad-118, Adrian Simion-117,  Sebastian Cristian Oancea – 117 voturi, Aron Mircea Pratia 116 voturi.

La eveniment au participat peste 300 de membri PNL din Alba Iulia, dar și președintele TNL Sibiu.

În mandatul meu e nevoie de multă muncă în stradă pentru că politica se face între oameni. Guvernarea USL este pentru oameni și nu pentru negocierile de funcții. Trebuie să ne facem treaba, să ne alegem prietenii cu cap pentru a face alianțe inteligente, dar totodată trebuie să rămânem aspri”, a declarat Florin Roman în fața mulțimii de liberali. Candidatul cu cele mai mari șanse la președinția partidului a avut și un mesaj pentru primarul PDL, Mircea Hava: „Mircea nici nu știi, cât de mic începi să fii!”. În cadrul discursului său, Roman și-a chemat alături pe scenă toți „prietenii” săi liberali, echipa cu care va conduce PNL Alba Iulia după câștigarea președinției partidului.

„M-am înscris în această competiție cât se poate de hotărât, iar, după experiența acumulată de-a lungul celor 10 ani de membru PNL, consider că lipsa competiției adevărate din interiorul partidului va duce, treptat, la importante prejudicii democrației în cadrul partidului. Pentru un partid liberal e absolut necesar ca sistemul competiției reale în partid să fie un fapt efectiv”, este opinia candidatului Adrian Simion.

Deputatul Călin Potor, candidat la rândul său la fotoliul de conducere al PNL Alba Iulia susține că este „un bun prieten, o persoană care unește nu dezbină și care promovează tinerii” și de aceea crede că merită această funcție: „Eu sunt în familia PNL, în casa PNL, și nu o abandonez. Trebuie să facem echipă, indiferent dacă voi fi ales președinte sau nu„, a declarat Potor.

Alegerile de la conducerea PNL Alba Iulia s-au anunțat a fi destul de tensionate. Intrarea deputatului Călin Potor în cursa pentru funcția de președinte a avut de fapt rolul unui joc de culise care viza următorul mandat al deputatului dar din păcate cărțile nu au fost în favoarea acestuia. Organizația PNL Alba Iulia va stabili cine va fi candidatul la Primăria Alba Iulia și candidatul partidului pe colegiul respectiv la alegerile parlamentare viitoare.

Cu Roman președinte, șansele lui Potor de a obține vreuna dintre aceste candidaturi se vor diminua considerabil. În ultimele zile, surse din PNL ne-au declarat că deputatul Potor a încercat să influențeze mai mulți liberali să candideze împotriva lui Roman, pentru a putea provoca un tur doi în scrutinul electoral intern. Și deputatul Simedru a intrat în jocul pentru funcția de președinte al PNL Alba Iulia, acesta fiind considerat omul din spatele lui Adrian Simion,  cel de-al doilea contracandidat al lui Roman.

Dezideratul lui Roman este câștigarea, la alegerile din 2016, a Primăriei Alba Iulia și detronarea actualului primar PDL, Mircea Hava.

Florin Roman a pregătit alegătorilor săi și o surpriză iar pe durata discursului său, pe retroproiectorul din sală a rulat următorul video:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. St. Ti.

  joi, 09.05.2013 at 13:19

  Cred că cel mai potrivit în această funcţie o merită nulitatea supremă,infiltratul POTOR !

 2. pnl4ever

  sâmbătă, 11.05.2013 at 14:47

  Va iesi Roman cu siguranta.

 3. ioana

  sâmbătă, 11.05.2013 at 21:35

  FELICITARI! FELICITARI! FELICITARI! MULT SUCCES! RABDARE….ABILITATEA…….POLITICA…ESTE CEL MAI BUN AS!
  FELICITARI!

 4. ada

  duminică, 12.05.2013 at 08:54

  Pacat de pnl alba cu asemenea lideri.
  Ar merita PNL alta soarta in Alba.

 5. Albaiulian.

  duminică, 12.05.2013 at 09:23

  Bine ca ati scapat de „**tanasiu” ca nu a demonstrat nimic bun pe unde a fost sef si cu nimic nu a benefeciat judetul Alba .

 6. Adrian SIMION

  duminică, 12.05.2013 at 10:45

  1. Verificati-va informatiile. In ceea cepriveste membrii biroului, ele sunt eronate.
  2. „In spatele” lui Adrian Simion nu a fost deputatul Dan Simedru. Adrian Simion a candidat pentru ca asa a crezut el de cuviinta, nu pentru ca l-ar fi pus cineva sa faca treaba aceasta.
  3. Va asteptam la conferinta de presa de maine, luni, 13 mai, de la ora 12.00

 7. St. Ti.

  marți, 14.05.2013 at 14:47

  Măi Romane, câtă deosebire între cea ce spui şi cea ce faceţi ! Nu toţi proştii vă bagă în seamă că nu meritaţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Generația Z: Tineri informați și amabili, care preferă părinții în locul influencerilor. Studiu

Publicat

Noua generație Zeta sau „Digitalii” adică actualii adolescenți și post-adolescenți, născuți între 1995 și 2010, sunt amabili și informaţi, capabili să stabilească relații empatice prin intermediul internetului și pe rețelele sociale, fără a avea nevoie de influenceri (în care au încredere doar în procent de 17%). 

Prima generație „conectată permanent la Internet”, care o urmează pe cea a Milenialilor, și o precede pe cea Alpha, a crescut cu dispozitive tactile.

Continuă să fie dependenţi de mamă și de tată, atunci când au nevoie, primesc informații despre probleme economice folosind canale diversificate atât online, cât și offline, însă, în final, prevalează influența care provine din cercul familial.

Pentru Generația Z, liderii de opinie pentru informații sunt experții în sector și prietenii, citați ca fiind foarte relevanți, respectiv de 34% și 33% dintre intervievați, iar pe locul trei, pentru cei sub 20 de ani, sunt părinții, cu un procent de 25%, în timp ce pentru tinerii de 20-25 de ani predomină ca sursă jurnaliștii, în procent de 20%, alături de sportivi, pentru adolscenţii de sex masculin, scrie rador.ro.

Influencerii, de la care apreciază în principal capacitatea acestora de a filtra și traduce fluxurile de informații (lucrează ca brokerii) sunt considerați puncte de referință de doar 17% din eșantionul interievat. 57% din eșantion consideră că activitatea de influencer este o profesie reală și 30% ar dori să întreprindă în viitor această carieră.

Este foarte posibil ca datorită faptului că simt mai puternic decât generația alfa anterioară legătura cu membrii familiei, caracteristicile pe care tinerii generaţiei Z le caută în liderii de opinie să fie bunătatea și empatia, aşa cum reiese din studiul „Am încredere în tine”, realizat de Tips Ricerche, o agenție specializată în cercetarea pieței.

În ceea ce privește sfera economică, adolescenţii intervievați par să prefere metodele de interacțiune directă, față în față, motiv pentru care tinerii din generaţia Z apelează la persoane de încredere, cum ar fi membrii ai familiei și cunoscuți. Jurnaliștii, împreună cu experții din industrie (consultanţi, de exemplu), sunt şi ei consideraţi o sursă de încredere.

surse: stiripesurse.ro, rador.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Mai este recomandată dezinfectarea cumpărăturilor? Opinia unor experți americani despre pericolul suprafețelor contaminate

Publicat

Studiile continuă să arate că noul coronavirus poate fi detectat pe obiecte și după zile sau săptămâni, însă printre oamenii de știință s-a răspândit consensul că virusul este rareori transmis prin contact cu suprafețe contaminate.

În opinia acestora, ar fi de preferat abandonarea unor măsuri extreme ca punerea în „carantină” a scrisorilor sau dezinfectarea produselor de băcănie, scrie hotnews.ro.

„Din câte știu, în viața reală oameni de știință ca mine – epidemiolog și medic – și virusologi nu-și bat capul cu asemenea lucruri”, afirmă David Morens, consilier senior al directorului Anthony S. Fauci de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Aceasta corespunde cu pagina web de la Center for Disease Control and Prevention (CDC), unde pe pagina „Cum se răspândește Covid-19” actualizată scrie că „nu se consideră că atingerea suprafețelor este calea obișnuită” de transmitere a coronavirusului.

Astfel de studii „tind de fapt să spună că în condiții experimentale, care nu sunt ca în lumea reală, virusul poate persista și poate fi detectat”, afirmă el.

Dar adaugă că aceasta nu înseamnă că oricine poate fi infectat. „Volumul de virusuri care persistă s-ar putea să nu fie cel care vă poate afecta într-un context real”. În lumea reală, curenții de aer, lumina Soarelui și căldura acționează toate cu rapiditate pentru incapacitarea virusului.

„Comportamentul este cel care trebuie să te asigure că nimic dimprejur, inclusiv propriile mâini, nu ajunge la gură, nas sau ochi”. Acest comportament include să nu-ți atingi nimic de deasupra gâtului, să porți mască (ceea ce te ajută să-ți amintești să nu-ți atingi fața), distanțare socială și mâini cât de curate posibil. În aceste condiții poți chiar să mergi la un restaurant și să atingi obiecte acolo – scaunul, meniul – fără să le cureți în prealabil și „dacă ultimul lucru pe care-l atingi este săpunul sau dezinfectantul … ești ok”, spune Morens.

Stefan Baral, profesor asociat în departamentul de epidemiologie de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, spune că e o mare diferență între o singură particulă virală capabilă să supraviețuiască pe o anumită suprafață și potențialul virusului de a intra într-o membrană de mucus, a o traversa și a infecta pe cineva.

Angela Rasmussen, virusoloagă la Center for Infection and Immunity de la Columbia Universityʼs Mailman School of Public Health, spune că epidemiologii pot avea dificultăți în aflarea de dovezi din lumea reală ale transmiterii virusului de pe obiecte contaminate.

„Nu cred că este necesar și înțelept să curățăm produsele de băcănie”, nu este nevoie de antibacteriene pentru curățarea căminului, spune aceasta. Săpunul și apa, alcoolul și înălbitorul, pe de altă parte, au spectru larg de acțiune, spune Rasmussen, omorând multe bacterii ca și virusuri.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

ȘTIREA TA: O familie din Apuseni are nevoie de ajutorul comunității. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu

Publicat

Un mesaj de ajutorare a unei familii care a rămas fără locuință a fost transmis de către un cititor Alba24. Este vorba despre incendiul de luni dimineața din satul Huzărești din comuna Gârda de Sus, în urma căruia o casă a fost distrusă de flăcări.

Apelul transmis pe rețeaua de socializare îndeamnă la ajutor pentru proprietari care și-au pierdut bunurile în incendiu.

”În cursul zilei de azi a avut loc un incendiu în comuna Gârda, în sat Huzărești, la o familie a ars casa cu tot ce a muncit o viață, rămânând doar cu hainele pe ei. Vă rog, ajutați acești oameni necăjiți”, este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor.

Vezi și UPDATE FOTO: INCENDIU într-un sat din Gârda de Sus. Casă cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Nu au fost persoane rănite.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Eseu trimis online profesorului. Variantă luată în calcul pentru teza la Română, în școlile aflate în scenariul roșu

Publicat

Secretarul de stat Luminița Barcari din cadrul Ministerului Educației spune că, în scenariul roșu, tezele ar putea fi date, la Română, sub forma unui eseu.

“Analizăm posibilitatea, să spunem, eliminării tezelor. Trebuie să aplicăm aceeași regulă pentru toată lumea, nu putem să facem discriminări: pentru elevii care învață în scenariul verde să dăm teze, pentru ceilalți nu”, a anunțat în această dimineață secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

În scenariul roșu, elevii ar putea susține ca teză un eseu pe care să îl trimită online, în timp ce în scenariul galben elevii ar putea susține tezele pe rând, atunci când revin la școală, a declarat Luminița Barcari, potrivit edupedu.ro.

În prezent, în cadrul Ministerul Educației sunt în analiză mai multe variante, printre care aceea ca în “scenariul galben să susțină aceste lucrări atunci când vin elevii la clasă, profesorul având grijă ca elevii să aibă același tip de item. Iar în scenariul roșu ne gândeam, dar aceasta este doar o variantă, – în funcție de disciplină pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, de exemplu, colegii mei au propus chiar un eseu.

Dar este doar o variantă de lucru și după ce ne vom consulta cu partenerii noștri sociali – sindicatele, parintii, elevii – vom lua o decizie. Deci în scenariul roșu să fie o evaluare care să se preteze online, iar copilul să transmită lucrarea lui în timp real profesorului”, a declarat Barcari.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate