Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Focar de infecție în centrul municipiului Alba Iulia. O casă părăsită a ajuns adăpost pentru șobolani

Publicat

IMG_20150824_132319 O casă din centrul orașului Alba Iulia a ajuns focar de infecție. Locuința, aflată pe strada Traian, este acum adăpost pentru șoareci și șobolani. Nici oamenii străzii nu mai îndrăznesc să intre în ea, din cauza mizeriei de nedescris și a mirosului care, pe timp de vară, cuprinde toată strada. Vecinii nu mai știu ce să facă și spun că, în zilele de caniculă, aerul e greu respirabil şi nu din cauza temperaturilor ridicate. De curând au început să vadă și șobolani care au ajuns și în curțile lor.

Ceea ce era pe vremuri era o frumoasă locuință s-a transformat acum într-o ghenă de gunoi urât mirositoare. Mormanele de resturi alimentare, haine și sticle au „ocupat” toate camerele casei de la nr. 19B de pe strada Traian din Alba Iulia. Vecinii spun că s-au săturat de mirosul greu, ce nu le peminte, pe timp de vară, să stea la ei în curte și asta nu este sigura problemă. Şobolanii care şi-au făcut „cuib” au început să iasă pe stradă și chiar să le intre în curți.

Oamenii spun că au făcut anul trecut o sesizare la autorităţile de mediu, dar lucrurile au rămas neschimbate.

IMG_20150824_132242 „Au venit pe aici (inspectorii Gărzii de Mediu – n.r.), s-au uitat, dar vad că nu au rezolvat nimic. Nu știm ce să facem și la cine să apelăm. Mirosul este insuportabil, mai ales în zilele cu căldură mare”, spune unul dintre cei care au locuinţe pe strada amintită.

Se pare că imobilul aparține unor proprietare, două femei, care locuiesc în Cluj-Napoca și care nu au mai trecut pe acolo de cel puțin 17 ani.

„Eu m-am mutat pe strada asta în anul 2000 și de atunci era abandonată. Nu am văzut pe nimeni să se intereseze de ea”, spune o vecină.

În casă au mai locuit o familie de romi, care a lăsat în urmă doar câinele, în curte. De câteva zile și acesta a dispărut, iar oamenii se întreabă dacă a fost luat sau a murit, printre mormanele de gunoi.

IMG_0593 Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, singurul lucru pe care pot să îl facă vecinii este să transmită o sesizare prin care să relateze ce se întâmplă la ei pe stradă. Însă nici așa nu poate garanta nimeni că lucrurile se pot rezolva, fiind vorba despre o proprietate privată. În urma sesizării, Primăria va înștiința proprietarii, iar în cazul în care aceștia nu vor rezolva problema, vor fi amendați.

Dat fiind faptul că impozitul pe casă nu a fost plătit de peste 15 ani, protrivit vecinilor, este prea puțin probabil ca pe acești oameni să îi „impresioneze” vreo amendă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax