Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOTO | Forever Green: Elevi de la Liceul Teoretic Teiuş au finalizat un proiect de protecţie a mediului înconjurător

Publicat

Patru elevi de la Liceul Teoretic Teiuş, care formează echipa proiectului Forever green! au prezentat miercuri rezultatele iniţiativei lor pentru protecţia mediului înconjurător, desfăşurate în cadrul campaniei naţionale „Europa, casa noastră”, concursul Lider european, dezvoltat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România  în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Echipa formată din elevii din clasa a IX-a R, Aura Ciorbea, Paul Cobliş, Tudor Hălălai, Alina Popa, coordonaţi de prof. Adriana Popa, au desfășurat seminarul de încheiere a proiectului. Început în luna septembrie 2013, proiectul Forever green! a parcurs mai multe etape: documentare despre protecţia  mediului înconjurător, tipuri de deşeuri, selectarea deşeurilor, personalizare tricouri pentru proiect, creare şi aplicare chestionare pentru elevi şi adulţi, concurs Cea mai „verde” clasă, concurs de design informatic – creare logo Forever green! şi concurs de desene (creion, acuarele, uleiuri etc.), campanie de Curăţenie de toamnă în centrul Teiușului, atelier de lucru la Grădiniţa nr. 1 Prietenia, atelier de lucru la Centrul pentru persoane vârstnice Sf. Ana – Teiuş.

La evenimentul de miercuri au fost prezenți partenerii proiectului – Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, reprezentat de comisar şef Dănuţ Hălălai, Primăria Oraşului Teiuş, reprezentată de primarul oraşului, Mirel Hălălai, precum şi conducerea Liceului Teoretic Teiuş, prin director prof. Octavian Rusu. De asemenea, au fost invitate cadre didactice, dar și părinți și elevi, mare parte din ei fiind voluntari în cadrul proiectului, ce a avut ca temă mediul, respectarea și protejarea naturii.

Seminarul de încheiere a proiectului s-a dorit a fi o încununare a tuturor activităților desfășurate, o întâlnire de analiză și discuții libere cu persoanele implicate direct în proiect. Toți membrii echipei de proiect s-au angajat să rămână pentru totdeauna „verzi” și să continue activitățile de protejare a mediului înconjurător și după înscrierea proiectului în cadrul concursului național Lider european.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax