Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Forumul Comunicatorilor Regio 2015, ediția a VI-a. Prezentări ale Agențiilor pentru Dezvoltare Regională și povestea în „imagini” a Cetății Alba Carolina

Publicat


IMG_20150625_102448În perioada 24-26 iunie s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Forumului Comunicatorilor Regio 2015 de la Venus-Mangalia. Aproximativ 100 de participanți, printre care reprezentanți ai administrațiilor locale și Agențiilor pentru Dezvoltare Regionale din țară au susținut prezentări despre activitățile de informare și comunicare derulate pentru promovarea POR.

ADR Centru, reprezentată de Mirela Groza din cadrul Departamentului de Comunicare și coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct, Mirela Groza a prezentat trei filme de excepție, despre frumusețile regiunii, despre povestea din Cetatea Alba Carolina spusă de actorul Anton Filip după 40 de ani de la prima vizită în Cetate, dar si despre felul cum prind viață proiectele finanțate de UE.

Timp de trei zile stațiunea Venus – Mangalia a fost gazda celei de-a VI-a ediții a Forumului Comunicatorilor Regio 2015 unde aproximativ 100 de participanți au luat parte la prezentările regiunilor pentru dezvoltare regională, Sud – Est, Vest, Centru, Sud – Muntenia, Nord-Est, Nord Vest, Sud-Vest, București Ilfov, despre activitățile de informare și comunicare derulate pentru promovarea POR.

De asemenea participanții au avut ocazia să învețe și lucruri noi în cadrul celor două ateliere organizate, respectiv „Cum să spui povestea proiectului tău” susținut de scriitorul Daniel Sur și „Conceperea unui plan anual de acțiuni de comunicare edficent” al sociologului Ana Bulai.

11647250_961866960501571_850485497_nÎn a doua zi a Forumului Comunicatorilor a fost și rândul ADR Centru să spună „povestea” proiectelor derulate prin Regio prin lecții „în imagini”. Mirela Groza a prezentat trei filmulețe de execepție despre frumusețile regiunii Centru. Printre acestea s-a numărat și Cetatea Alba Carolina care a fost restaurată din fonduri europene.

Un invitat special în cadrul acestei prezentări a fost actorul Anton Filip, care a fost și protagonistul filmului de prezentare al Cetății Alba Carolina vizionat de toți participanții, „Pietrele Rămân”, realizat de Zoltan Lorincz (Aiud), Vasile Sârb(Alba Iulia), Gabi Toth (Alba Iulia) și care a câștigat locul I la ASLO 2015.

11653333_960439103977690_1893360824_nO altă prezentare inedită a fost acelei mai noi perle a atracțiilor turistice brașovene, Dino Parc susținută de Adrian Apostu. Prin intermediul unei transmisiuni directe din Alba Iulia, directorul ADR Centru, Simion Crețu a spus că „la noi în regiune, datorită unei comunicări bune cererea de fonduri a fost foarte mare, ne-am oprit pe undeva pe la 250% față de buget, deci depunerea de proiecte a fost de peste 1200 de proiecte.

Avem încheiate 499 de contracte, actuala valoare depășește 590 de milioane de euro. Peste 320 de proiecte sunt deja finalizate, iar cu absorbția suntem undeva pe la 63,45%. Noi sperăm ca să ne putem închide cu peste 80% având în vedere că contractarea este de 123%. În Alba Iulia sunt finanțate 10 programe prin POR, cu un buget de peste 70 de milioane de euro, din care peste 50 de milioane de euro sunt de la POR.”.

Simion Crețu a precizat în contextul prezentării Cetății Alba Carolina că este unul din monumentele de patrimoniu din regiune cu o istorie destul de încărcată, pe care mulți o numesc și „a doua capitală”.

„ Este cea mai mare Cetate de tip Vauban din SE Europei în care s-a investit foarte mult, în perioada 2008-2014 prin programe mai mici al Ministerului Culturii, pe divere fonduri ale ambasadei și alte tipuri de parteneriate. Din 1990 există o preocupare pentru reabilitarea, modernizarea și punerea în valoare a acestui monument de patrimnoniu”, a concluzionat Simion Crețu.

Foto: Camelia TOMA, Andreea MEZEI


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

INCENDIU la Alba Iulia: o baracă de lemn a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Un incendiu a izbucnit marți, în jurul orei 17.50, la o baracă de lemn situată pe strada Mihail Kogălniceanu din Alba Iulia. La fața locului au intervenit pompierii din Alba Iulia cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.  Potrivit primelor informații oferite de ISU Alba nu există posibilitatea de extindere a focului.  Știre […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Curții de Apel Alba Iulia, despre pensiile de serviciu: Un judecător traumatizat poate fi unul ușor șantajabil

Publicat

Președintele Curții de Apel Alba Iulia, Liviu Odagiu a declarat că pensiile de serviciu ale magistraților nu sunt unele ”nesimțite” termen folosit în ultimul timp în spațiul public dar și de mai mulți politicieni. Într-o conferință de presă, susținută marți, 28 ianuarie, Liviu Odagiu a tras un semnal de alarmă față de abrogare pensiilor speciale. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Camera Deputaților a votat ELIMINAREA pensiilor speciale și a celor de serviciu. Principalele declarații din Parlament

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Pensiile speciale vor fi eliminate. Camera Deputaților a adoptat, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri, un proiect de lege în acest sens. Camera Deputaţilor a început, marţi, de la ora 14.00, sesiunea extraordinară în care dezbate proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale și în care este așteptat votul final. Dezbaterea proiectului […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate