Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Forumul Comunicatorilor Regio 2015, ediția a VI-a. Prezentări ale Agențiilor pentru Dezvoltare Regională și povestea în „imagini” a Cetății Alba Carolina

Publicat


IMG_20150625_102448În perioada 24-26 iunie s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Forumului Comunicatorilor Regio 2015 de la Venus-Mangalia. Aproximativ 100 de participanți, printre care reprezentanți ai administrațiilor locale și Agențiilor pentru Dezvoltare Regionale din țară au susținut prezentări despre activitățile de informare și comunicare derulate pentru promovarea POR.

ADR Centru, reprezentată de Mirela Groza din cadrul Departamentului de Comunicare și coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct, Mirela Groza a prezentat trei filme de excepție, despre frumusețile regiunii, despre povestea din Cetatea Alba Carolina spusă de actorul Anton Filip după 40 de ani de la prima vizită în Cetate, dar si despre felul cum prind viață proiectele finanțate de UE.

Timp de trei zile stațiunea Venus – Mangalia a fost gazda celei de-a VI-a ediții a Forumului Comunicatorilor Regio 2015 unde aproximativ 100 de participanți au luat parte la prezentările regiunilor pentru dezvoltare regională, Sud – Est, Vest, Centru, Sud – Muntenia, Nord-Est, Nord Vest, Sud-Vest, București Ilfov, despre activitățile de informare și comunicare derulate pentru promovarea POR.

De asemenea participanții au avut ocazia să învețe și lucruri noi în cadrul celor două ateliere organizate, respectiv „Cum să spui povestea proiectului tău” susținut de scriitorul Daniel Sur și „Conceperea unui plan anual de acțiuni de comunicare edficent” al sociologului Ana Bulai.

11647250_961866960501571_850485497_nÎn a doua zi a Forumului Comunicatorilor a fost și rândul ADR Centru să spună „povestea” proiectelor derulate prin Regio prin lecții „în imagini”. Mirela Groza a prezentat trei filmulețe de execepție despre frumusețile regiunii Centru. Printre acestea s-a numărat și Cetatea Alba Carolina care a fost restaurată din fonduri europene.

Un invitat special în cadrul acestei prezentări a fost actorul Anton Filip, care a fost și protagonistul filmului de prezentare al Cetății Alba Carolina vizionat de toți participanții, „Pietrele Rămân”, realizat de Zoltan Lorincz (Aiud), Vasile Sârb(Alba Iulia), Gabi Toth (Alba Iulia) și care a câștigat locul I la ASLO 2015.

11653333_960439103977690_1893360824_nO altă prezentare inedită a fost acelei mai noi perle a atracțiilor turistice brașovene, Dino Parc susținută de Adrian Apostu. Prin intermediul unei transmisiuni directe din Alba Iulia, directorul ADR Centru, Simion Crețu a spus că „la noi în regiune, datorită unei comunicări bune cererea de fonduri a fost foarte mare, ne-am oprit pe undeva pe la 250% față de buget, deci depunerea de proiecte a fost de peste 1200 de proiecte.

Avem încheiate 499 de contracte, actuala valoare depășește 590 de milioane de euro. Peste 320 de proiecte sunt deja finalizate, iar cu absorbția suntem undeva pe la 63,45%. Noi sperăm ca să ne putem închide cu peste 80% având în vedere că contractarea este de 123%. În Alba Iulia sunt finanțate 10 programe prin POR, cu un buget de peste 70 de milioane de euro, din care peste 50 de milioane de euro sunt de la POR.”.

Simion Crețu a precizat în contextul prezentării Cetății Alba Carolina că este unul din monumentele de patrimoniu din regiune cu o istorie destul de încărcată, pe care mulți o numesc și „a doua capitală”.

„ Este cea mai mare Cetate de tip Vauban din SE Europei în care s-a investit foarte mult, în perioada 2008-2014 prin programe mai mici al Ministerului Culturii, pe divere fonduri ale ambasadei și alte tipuri de parteneriate. Din 1990 există o preocupare pentru reabilitarea, modernizarea și punerea în valoare a acestui monument de patrimnoniu”, a concluzionat Simion Crețu.

Foto: Camelia TOMA, Andreea MEZEI


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

BLAJ

FOTO/VIDEO Bazinul interior de la Blaj va fi inaugurat înaintea sărbătorilor de iarnă. Cum arată acum investiția și cât a costat

Publicat

Noul bazin acoperit de înot din Blaj va fi inaugurat înainte de sărbătorile de iarnă, a declarat pentru Alba24, primarul Gheorghe Valentin Rotar. Investiția, foarte importantă pentru oraș, se apropie de finalizare. Mai este puțin de lucru la interior, dar primarul spune că este mulțumit de ritmul în care avansează lucrările. Costul total al bazinului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia: Amenzi de până la 1.500 de lei, pentru abandonarea câinilor pe stradă și taxe pentru recuperarea celor pierduți

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în dezbatere publică noul regulament pentru gestionarea câinilor fără stăpâni în oraș. Este introdusă taxă de 150 de lei pentru recuperarea câinilor pierduți de stăpâni în oraș, iar activitatea de capturare a maidanezilor este făcută de angajații Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân (SPGCS), adică ai primăriei. Până […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

LIVE VIDEO – Viorica Dăncilă: Am primit o invitație la dezbatere din partea TVR, pe care o voi accepta. Ce face Iohannis?

Publicat

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, îi lansează o nouă provocare lui Klaus Iohannis, la mai puțin de oră de la conferința de presă a acestuia. Dăncilă a anunțat că a primit o inviație din partea TVR, pentru o dezbatere electorală care să fie preluată de toate celelalte televiziuni.  Principalele declarații pe această temă: […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consultare publică pentru modernizarea unor străzi din Alba Iulia. Sunt posibile EXPROPRIERI pentru lărgirea drumului

Publicat

lucrari strazi

Primăria Alba Iulia a pus, miercuri, în consultare publică, Planul Urbanistic Zonal pentru modernizarea a aproximativ 40 de străzi din zona de dezvoltare Alba Iulia – Micești – Bărăbanț, cu modificări propuse pentru trama stradală, adică rețeaua căilor de circulație din oraș. Dacă vor fi constatate situații în care va fi necesară retragerea unei părți […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate