Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Forumul pentru Mobilitate şi Dezvoltare Metropolitană la Alba Iulia. Înţelegere privind sistemele tarifare ale operatorilor de transport din ţară

Publicat

Marţi, la Alba Iulia, a început cea de-a patra ediţie a Forumului pentru Mobilitate Durabilă şi Dezvoltare Metropolitană. Timp de două zile, respectiv în perioada 8-9 aprilie, în municipiu vor fi prezenţi reprezentanţi ai consiliilor judeţene, agenţiilor de dezvoltare regională, primăriilor şi operatorilor de transport alături de reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar şi ai Comisiei Europene. În cadrul deschiderii oficiale, care a avut loc la Sala Unirii, s-a semnat şi Memorandum de Înţelegere privind asigurarea interoperabilităţii sistemelor de tarifare ale operatorilor de transport public, urban, judeţean şi interjudeţean din România.

La semnarea memorandumului au participat opt organizaţii – Asociaţia pentru Mobilitate Metropolitană (AMM), Uniunea Internaţională de Transport Public (UITP), Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA- TL), Societatea de Transport Public Alba (STP), Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), Meditur SA Mediaş, Oradea Transport Local SA (OTL) şi Zona Metropolitană Oradea (ZMO).

Cea de-a patra ediţie a forumului constituie un prilej de dezbatere a problemelor dar şi a proiectelor şi oportunităţilor în materie de mobilitate metropolitană din România. Se doreşte concentrarea pe organizarea transportului public completat de promovarea mijloacelor de transport alternative precum bicicleta.

În ultimii ani o mare parte din fondurile europene a fost folosită în România pentru dezvoltarea transportului public, în special în proiecte de infrastructură sau în sisteme inteligente de transport.

Cu ocazia forumului s-a semnat şi Memorandumul de Înţelegere privind asigurarea interoperabilităţii sistemelor de tarifare ale operatorilor de transport public, urban, judeţean şi interjudeţean din România între opt organizaţii. Prin acest memorandum se propune dezvoltarea de unelte care să asigure transferul facil al utilizatorilor sistemului de tarifare electronică (e-ticketing) dintr-o reţea de transport într-alta. De exemplu, călătorii din Alba Iulia îşi vor putea folosi cartela de transport şi în alte oraşe din ţară, fără să îşi mai cumpere bilet; trebuie doar să aibă încărcată cartela.

Alba Iulia este reprezentată la acest forum de primarul Mircea Hava, administratorul municipiului Nicolaie Moldovan, directorul AIDA, Dorin Nistor şi directorul ALEA, Florin Georgescu. alături de ei participă şi experţi în domeniul transportului din Europa şi din ţară.

Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul Uniunii Internaționale de Transport Public (UITP), AIDA, Primăria Alba Iulia, STP Alba Iulia şi Asociaţia Zona Metropolitană Oradea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax