Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Fosta centrală termică de pe Arnsberg, curățată de o echipă Polaris. În curând, zona va fi securizată

Publicat

În urma unui articol publicat miercuri, în ziarul Alba24.ro, autoritățile locale s-au sesizat cu privire la fosta centrală termică nr. 5, de pe strada Arnsberg din Alba Iulia, devenită un adevărat focar de infecție. În acest sens, o echipă de la Polaris, a fost trimisă la fața locului, pentru a face curățenie. Din mulțimea de gunoaie ce „trona” aici de ani buni, acum mai găsim doar niște resturi de cartoane, haine și sticle.

Dacă până miercuri, locuitorii de pe strada Arnsberg se plângeau de mizeria și mirosul înțepător ce venea dinspre centrala termică dezafectată, acum pot sta liniștiți. Mormanele de gunoaie au fost transportate de lucrătorii de la Polaris, iar reprezentanții Primăriei au promis că locul va fi securizat. Cu toate acestea, angajații de la salubrizare, au preferat să mai lase niște urme ale trecerii oamenilor străzii pe acolo. La o privire mai atentă, ne putem da seama că unele resturi de cartoane, haine, sticle și pet-uri, dar și moloz, au fost împinse spre peretele din spate și spre colțurile clădirii.

Oricum, un prim pas spre transformarea clădirii în centru de consiliere, a fost deja făcut. Nu mai rămâne acum decât ca atât autoritățile, cât și locatarii blocurilor din zonă, să-și facă treaba și să păstreze curățenia din jur.

Reamintim că pe acest loc, se va construi, până în luna mai 2015, Centrul de Consiliere pentru Copii și Părinți „Sf.Maria”, care va dispune de o sală de primire, un birou de conducere, un birou pentru echipa pluridisciplinară, dar și o sală multifuncțională. De asemenea, clădirea va fi dotată cu grupuri sanitare, centrală termică și toate utilitățile aferente. Cât privește personalul angajat, aici își vor desfășura activitatea un coordonator, un psiholog, doi asistenţi sociali şi un inspector de specialitate, care care vor avea grijă ca beneficiarii centrului să aibă parte de cele mai bune servicii de consiliere, asistenţă socială şi sprijin.

Citește și FOTO: Gunoi și mirosuri înțepătoare într-o fostă centrală termică din mijlocul cartierului Cetate. Proiect lăsat „la sertar” din 2012

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax