Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Fosta Popicărie din Sebeș, transformată în complex sportiv de lux. Valoarea investiției depășește 2.400.000 lei

Publicat

După mai mulţi ani în care a fost lăsată în paragină, fosta Popicărie din parcul Arini este transformată în Complex Sportiv. Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului (SPAP) Sebeş a încheiat, în aprilie 2012, un contract de prestări servicii având ca obiect “Modernizare Bază Sportivă – Schimbare de destinaţie din Popicărie în Complex Sportiv”.

Sătui probabil de starea deplorabilă a clădirii, cunoscută de majoritatea locuitorilor din Sebeş sub numele de “Popicăria din Arini” sau poate pentru faptul că abia acum au existat pârghiile financiare necesare, reprezentanţii administraţiei locale au luat măsuri şi au demarat modernizarea acesteia. În urma desfăşurării procedurii cererii de ofertă, SPAP Sebeş, în calitate de beneficiar, a desemnat drept câştigătoare societatea comercială „Albanic Service” SRL din Alba Iulia. Prin depunerea celei mai bune oferte, societatea în cauză a devenit parte în contractul de prestări servicii având ca obiect “Modernizare Bază Sportivă – Schimbare de destinaţie din Popicărie în Complex Sportiv”, în valoare totală de 2.406.274,85 lei. La aproximativ o lună de la semnarea contractului, respectiv la data de 21.05.2012, au fost demarate lucrările de execuţie efectivă.

Ce anume presupun lucrările de modernizare

Lucrările ce se desfăşoară în prezent la “Popicăria din Arini” presupun investiţii de renovare şi modernizare a celor două corpuri de clădire existente, precum şi la cele trei terenuri de tenis de câmp. Astfel, corpului de clădire unde a existat în trecut popicăria din Sebeş i-a fost schimbată destinaţia în sală de fitness dotată cu cele mai moderne echipamente şi finisaje. ”Sala de fitness va funcţiona la parterul clădirii, fiind destinată tuturor cetăţenilor din municipiul Sebeş, indiferent de categoria de vârstă. Sala va fi dotată cu aparatele necesare practicării acestui tip de activităţi sportive, precum şi cu grupuri sociale cu duşuri şi vestiare. La etajul aceleiaşi clădiri va exista o sală de conferinţă pentru activităţile sportive, birouri şi magazin pentru echipamente sportive”, ne-a declarat directorul SPAP Sebeş, Marius Ardelean.

Cât priveşte cel de-al doilea corp de clădire, în care existau în trecut vestiarele, acesta îşi va păstra destinaţia, lucrările de investiţie vizând modernizarea vestiarelor şi a grupurilor sociale. De facilităţile acestei clădiri vor beneficia echipele care vor participa la competiţiile sportive fotbalistice.

Contractul de prestări servicii vizează şi cele trei terenuri de tenis de câmp existente. “Cele trei terenuri de tenis de câmp existente vor fi modernizate, urmând a se aplica un covor sintetic, instalaţie de nocturnă precum şi gradene pentru competiţiile de tenis de câmp” a precizat Marius Ardelean.

Fondurile necesare realizării acestor lucrări au fost alocate din bugetul local al municipiului Sebeş, pentru anul 2012 fiind alocată suma de 1.175.000 lei din valoarea totală a investiţiei, în cuantum de 2.406.274,85 lei.

Termenul de execuţie al lucrărilor este de 15 luni, dar constructorul asigură că investiția ar putea fi finalizată mai repede

Lucrările de modernizare a bazei sportive din Parcul Arini se desfăşoară, conform contractului, pe o perioadă de 15 luni.

Atât constructorul, cât şi beneficiarul sunt convinşi că obiectul contractului va fi îndeplinit , totuși, înainte de termen. “ Stadiul avansat al lucrărilor ne determină să credem că investiţia va fi finalizată înainte de termen”, a declarat directorul Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului, Marius Ardelean, afirmaţie susţinută şi de constructor.

Andreea TĂUȘAN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax