Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Friptură și vin la masa populară. Peste 20.000 de oameni sărbătoresc pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

Publicat

IMG_0609 Masa populară oferită cu ocazia Zilei de Naționale a României a adunat mii de oameni veniți în Cetatea Marii Unirii pentru a celebra ziua lor așa cum se cuvine. Și pentru că după o bucată sănătoasă de friptură ți se face sete, primăria a oferit celor prezenți și câte un pahar de vin.

Dacă anul trecut, meniul de 1 Decembrie a fost iahnie de fasole, anul acesta albaiulienii și turiștii au primit la masa populară friptură de porc și pâine. Administrația a pregătit 6.000 de porții în caserole de plastic, pentru cei obosiți și înfometați după plimbarea prin cetate.

Nici vinul nu a lipsit de la masă și fiecare cetățean a primit câte un pahar cu licoarea lui Bachus ca să se încălzească și să se poată bucura de momentele dedicate acestei zile.  Cine nu a ajuns în Șanțurile Cetății, au primit un pahar de vin oferit din partea administrației Hotelului Cetate din Alba Iulia, în fața hotelului.

Bucătăresele au spus că față de anii trecuți varianta cu caserole este mult mai practică și mai rapidă. Pentru buna desfășurare a „împărțelii”, la fiecare cort erau prezenți și reprezentanți a poliției locale.
IMG_0593 Nu doar oamenii au profitat de friptură ci și Bety, o cățelușă „patriotă”, care purta tricolorul la gât. Stăpânul ei, un bărbat la fel de patriot, din Alba Iulia, vine la masă populară de cinci ani consecutiv cu micuța lui prietenă.

Servirea mesei a început la ora 14.00, dar oameni s-au pus la coadă înainte cu o oră. să fie siguri că gustă din bunătăți.
Cei care nu au apucat să prindă o porție de mâncare, s-au înghesuit la standurile cu mici și bere sau plăcinte.

Masa populară s-a servit în patru puncte poziționate pe latura de Vest a Cetății Alba Carolina. Peste 20 de mii de oameni se află în acest moment în Șanțurile Cetății și se bucură de concertele de muzică populară, de mâncare și de tot ce înseamnă Ziua Națională a României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax