Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Frumusețea complexă a ochiului uman, surprinsă în 300 de imagini, de un fotograf din Cugir. Povestea din spatele proiectului „Look Into My Eyes”

Publicat

Andrei-Mogan2-663x1000 Pornind de la proverbul „Ochii sunt oglinda sufletului”, Andrei Mogan, un tânăr fotograf  din Cugir, s-a gândit să realizeze un proiect prin care să surprindă frumusețea și unicitatea ochiului uman. Colecția  „Look Into My Eyes” are 300 de imagini, iar pentru fiecare în parte a avut nevoie de aproximativ 10 minute.

Imaginile fac parte din colecţia „Look Into My Eyes” a artistului. Andrei, un grafic designer în vârstă de 26 de ani, vrea să arate, prin munca lui, frumuseţea complexă a ochilor.

Artistul a început să fotografieze ochii prietenilor săi din Cugir. După ce a publicat fotografiile online, Mogan a fost invitat de persoane din toată ţara să meargă pentru a le fotografia. Aşa că proiectul a continuat la Sibiu şi Timişoara.

Andrei a început să realizeze fotografii artistice la vârsta de 16 ani. „Mi-a plăcut întotdeauna să fac forografii macro, deoarece descoperi o nouă lume care stă chiar sub nasul tău”, a declarat el.

Ideea proiectului „Look into my eyes” i-a venit lui Andrei într-o cameră de cămin, potrivit Pressalert.ro. Atunci i-a fotografiat ochiul colegului său de cameră. Uitându-se la poză, şi-a amintit de proverbul „Ochii sunt oglinda sufletului” şi s-a gândit să facă o serie de poze cu ochii mai multor persoane.

„De foarte multă vreme îmi doream să fac serii foto pe mai multe teme, dar niciodată nu am fost mulțumit de idei. Sunt pasionat de fotografia macro, iar într-o zi eram la cămin și i-am făcut colegului de cameră o poză macro la ochi. În acel moment m-am gândit că ar fi interesant să fac o serie de poze cu ochi diferiți de la diferite persoane”, a spus Andrei Mogan pentru pressalert.ro.

„Look Into My Eyes” este primul proiect de acest gen din România, dar Andrei Mogan s-a inspirat dintr-un alt proiect al fotografului american Brandon Stanton, intitulat „Humans of New York” (Oamenii New York-ului). Brandon Stanton a început să fotografieze locuitorii New York-ului în vara anului 2010.

La fiecare poză acesta a adăugat și o scurtă povestioară a celor pe care i-a fotografiat. În total, Stanton a făcut 10.000 de fotografi pe care le-a publicat pe blogul personal. „Mi-a plăcut foarte mult proiectul fotografului Brandon Stanton și aș putea spune că a avut un aport destul de mare la realizarea proiectului meu. Ceea ce e interesant la <> este că întotdeauna povestea din spatele pozei e mult mai interesantă decât cadrul în sine”, a mai spus Andrei.

sursa: pressalert.ro/ go4it.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax