Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Imagine spectaculoasă a unui fulger pe Jupiter, surprinsă de misiunea spațială Juno a NASA

Publicat

În această vedere a unui vortex din apropierea polului nord al lui Jupiter, misiunea Juno a NASA a observat strălucirea unui fulger, transmit reprezentanții agenției.

Pe Pământ, fulgerele provin din norii de apă și au loc cel mai frecvent în apropierea ecuatorului, în timp ce pe Jupiter fulgerele apar probabil și în norii care conțin o soluție de amoniac-apă și pot fi văzute cel mai adesea în apropierea polilor.

În lunile următoare, orbitele lui Juno îl vor apropia în mod repetat de Jupiter, pe măsură ce nava spațială trece peste partea de noapte a planetei gigantice, ceea ce va oferi și mai multe oportunități pentru suita de instrumente științifice a lui Juno de a prinde fulgerul.

Juno a surprins această perspectivă când Juno și-a finalizat al 31-lea zbor apropiat al lui Jupiter pe 30 decembrie 2020.

În 2022, omul de știință de la Citizen Kevin M. Gill a procesat imaginea din datele brute de la instrumentul JunoCam de la bordul navei spațiale.

În momentul în care a fost făcută imaginea brută, Juno se afla la aproximativ 19.900 de mile (32.000 de kilometri) deasupra vârfurilor norilor lui Jupiter, la o latitudine de aproximativ 78 de grade în timp ce se apropia de planetă.

Foto: Image data: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS / Image processing by Kevin M. Gill © CC BY

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax