Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Fundaţia Mişcarea Populară – lansare învăluită în mister la Alba Iulia. Filiala locală are 52 de membri, deocamdată, ținuți ”la secret”

Publicat

Fundația Mișcarea Populară a lansat, sâmbătă, la Alba Iulia, filiala Alba, o organizație ce ar avea, deocamdată, 52 de membri. Reprezentanţii fundaţiei nu au dezvăluit identitatea acestora, însă susţin că „doar câţiva au mai fost membri de partid”. În următoarea perioadă va fi desemnată conducerea la nivel judeţean, iar noii politicieni ar urma să „spargă liniştea ce rezultă de fapt din înțelegerile dintre oamenii politici”.

La evenimentul de la lansare a Filialei Alba au fost prezenţi Marian Preda, preşedintele formaţiunii la nivel central şi consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu. În declaraţiile lor, au dat detalii privind ţinta politică a viitorului partid, rolul lui Traian Băsescu în această mişcare şi ce se aşteaptă de la membrii din judeţul Alba.

„Am discutat cu colegii de aici, ne-au exprimat, dacă doriți, nemulțumirile lor legate de faptul că în județul Alba pare să nu se întâmple nimic. Nu sunt manifestații de stradă, deși s-au pierdut locuri de muncă. Se simt ca într-o mlaștină de liniște, în care te afunzi, iar acest lucru se întâmplă din cauza blaturilor între partide, înţelegerii dintre oamenii politici. Credem că cei 52 de membri vor sparge liniștea aceasta”, a declarat Marian Preda.

Liderul Fundaţiei Mişcarea Populară a dezvăluit că sunt judeţe în care au şi 350 de membri. La Alba, cei 52 de reprezentanţi sunt „oameni de calitate, îngrijorați de soarta județului, de soarta municipiului”, după cum susţine Preda. Acesta a menţionat că „vrem să constituim un nucleu care vin dinspre o moarte a democrației și nu dintr-o perioadă de prosperitate a județului. În următoarele  7-10 zile vom anunța componența grupului de coordonare a filialei Alba și vom trece la întâlniri de coordonare și apoi vor începe să lucreze la proiectele din cadrul județului”.

Preşedintele Fundaţiei a precizat că se va continua strângerea de semnături pentru înființarea partidului Mișcarea Populară şi că, din cei peste 6.500 de membri la nivel național, doar 15% au mai fost membri de partid.

Preda susţine că, în Alba, Mişcarea Populară nu a avut discuţii privind includerea în rândurile sale cu vreun parlamentar.

În ceea ce priveşte scopul politic al noii formaţiuni politice, liderii Mişcării Populare susţin că vizează înlocuirea celei mai mari părți din clasa politică din România cu „profesioniști, oameni de calitate, care să aducă competență în spațiul public, oameni care să vină dornici să facă ceva pentru societate și nu pentru ei”. Au recunoscut că, în contextul alegerilor de anul viitor, este foarte important să testeze forţele proprii în rândul aderenților.

Pe termen scurt, obiectivele formaţiunii coincid cu cele ale președintelui Traian Băsescu, respectiv introducerea parlamentului unicameral.

Cristian Diaconescu s-a referit şi la rolul lui Traian Băsescu în cadrul Fundaţiei: „Domnul președinte Traian Băsescu va veni în fundație după ce își va încheia mandatul. Am spus de la bun început. Președintele a avut o serie de proiecte pe care noi le împărtășim, care reprezintă un pas înainte pentru așezarea pe bază de legalitate a proiectelor.”

La conferinţa de presă de la Alba Iulia au mai participat fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, Georgeta Condur şi Cristian Hriţuc (consilier de stat).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax