Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Funeralii fericite” şi concert Vunk, principalele evenimente de sâmbătă, la Alba Iulia Music & Film Festival. Vezi programul din ultima zi

Publicat

Sute de albaiulieni au luat parte la cea de-a treia zi a festivalului „Alba Iulia Music & Film”, ediţia a II-a.  Seara de sâmbătă a debutat cu filmul „Funeralii fericite”, regizat de Horaţiu Mălăele şi s-a încheiat cu concertul extraordinar oferit de Vunk.

Pelicula „Funeralii Fericite” a fost văzută pentru prima dată în România pe 7 iunie 2013. Filmul prezintă viaţa dintr-un cartier periferic din Bucureşti, unde imigranţii îşi îneacă amarul în cârciuma lui Samir numită „La imigrantul fericit”. La o masă, trei prieteni au pierdut şirul paharelor. Ei sunt: Lionel (Horaţiu Mălăele) – un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură şi Igor – un rus fără permis de şedere în România, care lucrează la negru ca instalator. Presaţi de iminenţa raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o şterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalţi clienţi.

Cei trei tovarăşi de pahar ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri. Din fericire, profeţia vrăjitoarei nu s-a adeverit şi în cazul lui Lionel, după ce acesta s-a pregătit minuţios de propria-i înmormântare.

După filmul la care au asistat peste 300 de oameni la Alba Iulia, a urmat concertul oferit de Vunk. Piesele „Doar o noapte de adio” sau „Pleacă” sunt doar două dintre hit-urile pe care membrii trupei Vunk le-au cântat alături de albaiulienii prezenţi în Piaţa Cetăţii.

Programul de duminică, 8 septembrie:

Sala Ferdinand (Palatul Principilor)

10.00 Proiecție EducaTIFF: film pentru copii

12.00 Proiecție EducaTIFF: film pentru copii

16:00 Proiecţie: „Glastonbury”(Marea Britanie, 2006. Regia: Julien Temple)

18:00 Proiecţie: „Marley” (Marea Britanie, 2012. Regia: Kevin Macdonald

Piața Cetății Open Air

19:15 Concert Marius Mihalache Band: Electroswing Project

20.00 Proiecție specială „Samsara” (Germania, 2012. Regia: Ron Fricke)

Palatul Principilor Open Air

20.00  Proiecție specială: „Noi cei din linia întâi” (România, 1985. Regia: Sergiu Nicolaescu)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax