Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Gabriel Pleșa și Beniamin Todosiu, împreună în delegația organizației din Alba, la Congresul USR. Principalele declarații

Publicat

O delegație a USR Alba, din care fac parte și primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa și deputatul Beniamin Todosiu, participă sâmbătă la Congresul USR. 

”Am fost votat, de către colegii de partid din județ, pentru a fi delegat la Congresul de astăzi de la București.

Acest congres va decide viitorul politic al USR, dar și soarta eșichierului politic de dreapta, pentru anul electoral 2024.

Dacă, în următoarele ore, majoritatea delegaților vor vota mandatarea Biroului National pentru negocierea și construirea unei majorități de dreapta, pentru următoarele alegeri, cu siguranță alternativa la această alianță nenaturală care conduce țara de mai bine de un an și jumătate, va fi una viabilă, cu șanse reale” a spus Gabriel Pleșa.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat în fața delegaților că cere un mandat pentru crearea unei strategii politice de mare forță pentru România, menită ”să schimbe PSD-ul adus la putere de Klaus Iohannis”.

USR vrea să coalizeze dreapta

Liderul USR a afirmat că ideea fundamentală este aceea că USR vrea o colaborare cu Forța Dreptei, cu PMP și UDMR, dar și cu societatea românească.

În sală s-au aflat și președinții UDMR – Kelemen Hunor, Forța Dreptei – Ludovic Orban și PMP – Eugen Tomac.

”Extremismul în ultimii ani a fost încurajat de cei de la PSD, e un plan care le-a scăpat din mâini”, a spus Cătălin Drulă, cu referire la avansul din sondaje al partidului considerat extremist AUR.

La rândul său, preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a pledat sâmbătă, la Congresul USR, pentru colaborarea cu acest partid, menţionând că este „singurul partener” cu care se poate asigura o guvernare modernă, înclinată spre reforme.

El a lansat și un atac dur la PSD.

”Au băgat un programul de guvernare să nu mai fim sclavii moderni ai Europei. Ei nu vor să fie sclavii Europei, ei vor să fie sclavii baronilor locali, baronilor judeţeni, să fie sclavii tuturor trepăduşilor şi satrapilor care s-au obişnuit să calce în picioare demnitatea, drepturile şi voinţa oamenilor.

Mi-am dat seama că este nevoie de o nouă construcţie şi (…) am vrut să fiu parte din această construcţie. Acesta este şi motivul pentru care am decis să rămân în politică.

Astăzi, la putere se află covrigarul şef, care iar promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă, iar românii iar nu o să vadă decât gaura de la covrigi”, a spus Orban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 17.06.2023 at 15:53

    Apreciez faptul că Pleşa până acum nu a cedat ispitei. E…de acum încolo va fi greu.

  2. Simona

    sâmbătă, 17.06.2023 at 22:53

    El este o marioneta condus de alti 😉
    Mai bine ramanea la afacerea lui si la profesor , si nu era injurat si blestemat de atati oameni …

  3. Miron

    luni, 19.06.2023 at 11:03

    Domnule Plesa va multumim pt orasul minunat si pentru fluidizare circulatiei.
    Va multumim ca sunteti un om minunat si ca ati reusit sa faceti HAOS in oras.
    Sper ca va blocati si dvs accesul la firma proprie in semn de solidaritate.
    Stiu ca va doare in dos de noi si de parerea noastra.
    Timpul trece alegerile vin … si atunci o sa conteze si parerea noastra.

  4. Daniel

    luni, 19.06.2023 at 17:33

    LA firma proprie o adus mormane de zgura de asfalt sa pune in spate spre raul ampoi , si utilaje platite de primarie , doar nu vreti sa aduca pe strazi unde sunt gropi si noroi nu ?

    il doare undeva de votul vostru , sa nu uitati sa il mai votati o data :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax