Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Garda Romană Apulum, la Zilele Clujului. Demonstrații militare, prezentare de arme și spectacol în vechea cetate Napoca

Publicat

O mică parte din anticul Apulum a reînviat în vechea cetate Napoca în acest sfârșit de săptămână, unde soldații din Legiunea a XIII-a Gemina, alături de întreaga echipă a Gărzii Romane Apulum și de Lupii Apoulonului, au fost prezenți cu ocazia Zilelor Clujului. Așa cum se întâmplă și la fiecare apariție a lor în Alba Iulia, trupa a făcut spectacol și la Cluj, unde a fost admirată de sute de oameni.

Garda Romană Apulum, alături de Lupii Apoulonului și-au instalat tabăra pe strada Potaissa, chiar lângă zidul Cetății Napoca. Cu toate că spațiul lor de desfășurare a fost strâmt, aceștia i-au încântat pe trecători cu demonstrații militare, lupte cu gladiatori, prezentări de echipamente și de arme dacice și romane, dar și cu ateliere de țesătorie sau pielărie.

În premieră într-un spectacol al trupei daco-romane din Alba Iulia, a fost prezent un membru nou: un pui de uliu adus de unul dintre tinerii voluntari.

La Zilele Clujului au fost invitate doar două trupe de reconstituire istorică din perioada antică: Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului din Alba Iulia și Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca. Pe lângă momentele prezentate de aceștia, publicul a avut ocazia să participe și la spectacole cu trupe medievale, demonstrații culinare, concerte și multe altele.

Vedeți mai jos câteva fotografii transmise de Garda Romană Apulum:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax