Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Garda Romană de la Apulum a impresionat publicul la Chişinău

Publicat

Garda Romană de la Apulum a impresionat şi la Zilele oraşului Chişinău. Trupa din Alba Iulia a oferit un adevărat spectacol, luni, când a simulat o luptă între daci şi romani şi una între gladiatori.

Cetățenii din Chișinău au participat la o lecție de istorie în aer liber oferită de reenactorii din Alba Iulia. Deghizaţi în daci şi romani, aceştia au improvizat o scenă de luptă la evenimentul dedicat Hramului Chişinăului, sărbătorit din 2002, pe 14 octombrie, dar şi o luptă între gladiatori.

Garda Romană de la Apulum a realizat un spectacol în care au fost puse în scenă diferite momente din istoria antică a românilor. Totul a fost gândit ca un mod inedit de reconstituire istorică a acestor momente, în care accentul s-a pus bineînţeles pe istoria locală, mai exact pe patrimoniul antic al municipiului Alba Iulia.

Garda Romană de la Apulum este o trupă de reenactment ce are ca scop punerea în valoare și protejarea uriașului patrimoniu roman de la Alba Iulia. Garda are în momentul de față un centurion, doi signiferi și 9 legionari și a fost lansată oficial pe data de 26 octombrie 2012.

Nicoleta MATEIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax