Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ghiozdane pentru 500 de copii sărmani din Alba, oferite de Crucea Roșie filiala Alba, Star Assembly și Star Transmission

Publicat

500 de copii sărmani din județul Alba au primit ghiozdane complet echipate, la începerea școlii, au anunțat reprezentanții filialei Alba a Crucii Roșii. 

Crucea Roșie Română Filiala Alba, Star Assembly și Star Transmission au donat 500 de ghiozdane complet echipate, elevilor care provin din familii defavorizate din județul Alba, în cadrul unui proiect amplu, susținut financiar de companiile Star Assembly şi Star Transmission.

Cu sprijinul unităților de învățământ din teritoriu și al administrațiilor locale, Crucea Roșie a identificat 500 de copii vulnerabili, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din mai multe comunități din județul Alba.

Fiecare copil a primit un ghiozdan cu toate rechizitele necesare, adaptate vârstei, genului și ciclului de învățământ – caiete de diferite tipuri, bloc de desen, set stilou școlar cu cartușe, pixuri, creioane, penar, seturi de carioci, creioane colorate, culori tempera, acuarele, pensule, lipici, radieră, notes adeziv, ascuțitoare, etichete școlare, foarfeca, trusă geometrie, compas metalic etc.

Din ghiozdan nu au lipsit o mini trusă de prim ajutor și un set de produse de igienă personală (pastă de dinți și săpun).

Ghiozdanele au fost înmânate personal copiilor, de către reprezentanți ai Crucii Roșii Române Filiala Alba, Star Assembly, Star Transmission, precum și din cadrul unităților de învățământ și autorităților locale.

Echipele au ajuns în cele mai izolate sate și cătune din județul Alba, dar și în cartiere mărginașe din zonele urbane, realizându-se deplasări în teren, din casă în casă, în perioada 5-12 septembrie 2023.

În campania de distribuire au fost implicate zeci de persoane, respectiv angajați și voluntari ai Crucii Roșii, angajați ai companiilor Star Assembly, Star Transmission, reprezentanți ai unităților de învățământ și autorităților locale.

”Suntem conștienți că foarte mulți dintre copiii români trăiesc în sărăcie și, la începutul școlii, se confruntă cu lipsuri diverse, de la rechizite școlare, la produse de igienă, și altele.

România este, potrivit statisticilor, pe primul loc în Uniunea Europeană, după rata abandonului şcolar. Le mulțumim partenerilor noștri de la Star Assembly și Star Transmission pentru continuarea acestui frumos parteneriat educațional, care are un impact direct în viața copiilor beneficiari.

Menirea campaniei ”Înapoi la școală”a fost mereu de a susține DREPTUL LA EDUCAȚIE pentru copiii vulnerabili, prin crearea de șanse egale de integrare în unităţile de învăţământ”, a spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

Localitățile în care au fost distribuite ghiozdanele

Comunitățile vizate în cadrul proiectului desfășurat anul acesta au fost: Daia Română, Câlnic, Deal, Cut, Sebeș, Pianu de Sus, Pianu de Jos, Purcăreți, Strungari, Săliștea, Tărtăria, Blandiana, Acmariu, Cugir, Fețeni, Berghin, Henig, Ghirbom, Ohaba, Secășel, Colibi, Roșia de Secaș, Ungurei, Tău, Mihalț, Obreja, Cistei, Valea Negrilesei, Bucium Sat, Izbita, Dogărești, Bistra, Hodisesti, Crețești, Rătitiș, Bălești, Poiana, Gănești, Gârde, Vidra, Vîrtănești, Lunca Bisericii, Haiducești, Jeflești, Nemeși, Vâlcăneasă, Dealu Goiești, Dos, Oldești, Culdești, Lunca, Ocna Mureș, Războieni Cetate, Cisteiu de Mureș, Almașu Mare, Almașu de Mijloc, Nădăștie, Glod, Cib, Haneș, Băcăinți, Noșlac, Căptălan, Găbud, Unirea.

Proiectul ”Înapoi la școală” se desfășoară cu succes, începând cu anul 2021, până în prezent 1500 de elevi cu nevoi de ordin socio-material, beneficiind de ghiozdane și rechizite școlare, în vederea continuării studiilor.

”Mulțumim partenerilor noștri și tuturor colaboratorilor din teritoriu pentru interesul acordat acestui proiect cu rezultate atât de frumoase în comunitate. Investiția în educație și încrederea acordată tinerilor este cel mai bun demers pe care îl putem face pentru a evolua ca umanitate” a adăugat Adrian Dușa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax