Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Gospodării invadate de omizi într-un cartier albaiulian. Locuitorii le adună cu fărașul. Explicațiile autorităților

Publicat

Invazie de omizi negre păroase pe trei străzi aflate în cartierul Micești din Alba Iulia. Potrivit unor cititori Alba24, de două zile, străzile Bradului, Aurului și Apuseni din Micești sunt pline de insecte. Sunt atât de multe încât locuitorii au început să le adune cu fărașul.

 

omizi

 

Potrivit unor locuitori de pe străzile respective, oamenii au reclamat situația la Direcția de Sănătate Publică și la Poliția Locală.

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, au existat reclamații telefonice, dar competența în acestă situație ține de Direcția Agricolă și de unitățile administrativ-teritoriale.

omizi

 

Reprezentanții Direcției Agricole au declarat că în cazul unor invazii de dăunători, competența ține de Oficiul Fitosanitar Local.

omizi

Coordonatorul oficiului, Dan Galatar, a declarat pentru Alba24, că au fost emise avertizări în ceea ce privește o posibilă invazie de omidă păroasă a dudului.

Avertizare invazie omizi

Acesta a mai declarat că procedura pentru prevenirea unei posibile invazii este ca în momentul în care locuitorii observă un cuib de larve, să îl taie de pe creangă și să îi dea foc. Sau să facă o sesizare în timp util către primăria localității, pentru ca firmele specializate în dezinsecție și autorizate de Oficiul Fitosanitar Local să intervină asupra cauzei.

omizi

Potrivit viceprimarului Gabriel Pleșa, la Primăria Alba Iulia nu a fost sesizată nicio reclamație referitoare la omizi pe străzile respective.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate